понеділок, 05 листопада 2012 17:00

Довічне ув'язнення отримав іноземець, котрий порізав 6 українців

Довічне ув'язнення отримав іноземець, котрий порізав 6 українців
Ашот зайшов у кафе, витягнув ножа і почав всіх різати. Фото: lviv.ua

1 листопада Дніпропетровський апеляційний суд розглянув справу 23-річного Ашота Вартанова. 1 січня 2011 року він порізав у кафе "Корал" 6 людей. Двоє з них – Костянтин Скрипка та Сергій Білаш померли.

17 жовтня Нікопольський міжрайонний суд виніс рішення – присудити вищу міру покарання Ашоту Вартанову – пожиттєве позбавлення волі. Родичі підсудного з таким вироком не згодні.

"У кафе молодь святкували новий рік, – розповіла матір загиблого Костянтина Аделіна Скрипка. – Гуляло десь 40 людей. Ашот Вартанов прийшов під ранок з товаришем Станіславом Пічугіним та дівчиною Надею".

Товариші зайшли до кафе напідпитку, принесли з собою їжу та випивку. Охоронці пояснили, що приносити їжу та випивку заборонено, потрібно заплатити за вхід 80 гривень.

"Спочатку Ашот кілька разів виходив розбиратися з охоронцями, – розповів потерпілий Дмитро Лизунов. – Потім зайшов у кафе, витягнув ножа і почав всіх різати".

Сергій Білаш від дев'ятьох ножових поранень помер ще у кафе. Костянтина Скрипку встигли довезти до лікарні, але хлопець помер в реанімації.

Адміністраторка кафе Галина Сисорова, гості Юлія Вербицька, Олена Гребенникова та Дмитро Лизунов отримали тілесні ушкодження.

Опісля винесення вироку рідні Вартанова подали апеляцію. Захищають хлопця його родичі. Армянська община надавати захисника відмовилася. Співучасник Вартанова – Станіслав Пічугін отримав 4 роки позбавлення волі.

"Рідні Вартанова під час процесу неодноразово погрожували, як судді, так і рідним потерпілих, – розповів правозахисник, координатор Українського державного руху проти нелегальної міграції Ярослав Дунаєв. – Але справедливість все-таки є. Цікаво, що до процесу не підключилися ніхто з багато численних радикально-націоналістичних партій та організацій, лише ми та організація "Вірне козацтво" допомогла з адвокатом".

Зараз ви читаєте новину «Довічне ув'язнення отримав іноземець, котрий порізав 6 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі