субота, 18 лютого 2023 08:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Допомога армії Путіна ‒ у компанії "Ашан" відреагували на звинувачення

Допомога армії Путіна ‒ у компанії "Ашан" відреагували на звинувачення
Мережу супермаркетів "Ашан" підозрюють у наданні допомоги російській армії. Фото: radiosvoboda.org

Керівництво французької мережі супермаркетів "Ашан" відреагувало на звинувачення у постачанні товарів російським військовим в Україні.

Компанія категорично заперечує свою допомогу окупантам. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Auchan Retail.

За словами керівництва компанії, її російські магазини надають допомогу "лише цивільному населенню" і не проводили благодійні збори для армії РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Реальність, схоже, набагато гірша" ‒ Кулеба говоритиме із Парижем про "Ашан"

"Auchan Retail категорично заперечує заяви, зроблені у звіті-розслідуванні, та їхню інтерпретацію. Auchan Retail надзвичайно здивована цими звинуваченнями, які жодним чином не підтверджуються реальністю внутрішнього розслідування", ‒ йдеться у заяві.

У компанії також розповіли, що у березні минулого року мерія Санкт-Петербурга зробила замовлення на "збір допомоги для населення", а в переліку потреб не було товарів, які могли бути б призначені для військових.

"Ашан" також переконує, що не розміщувала у своїх російських супермаркетах "пункти збору гуманітарної допомоги для Донбасу".

Гіпермаркети французької мережі "Ашан" у Росії, ймовірно, безкоштовно постачали російській армії товари у вигляді "гуманітарної допомоги". Також допомагали окупантам набирати мобілізованих серед своїх співробітників, йдеться у спільному розслідуванні The Insider, Le Monde і Bellingcat.

Зазначається, що такі поставки складались як із товарів з "ашанівських" складів, так і з товарів, зібраних волонтерами на території магазинів "Ашан" у різних регіонах РФ.

Зараз ви читаєте новину «Допомога армії Путіна ‒ у компанії "Ашан" відреагували на звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі