вівторок, 01 лютого 2011 12:40

Донецький губернатор на прохання відповідати українською послав співрозмовника (ВІДЕО)

Донецький губернатор на прохання відповідати українською послав співрозмовника (ВІДЕО)

Донецький губернатор Анатолій Близнюк під час спілкування з жителями області на ринку вступив у словесну суперечку з одним з них. У відповідь на прохання молодого чоловіка відповісти на його запитання українською мовою губернатор відіслав того в Івано-Франківськ.

На відео з місця подій видно, як молодий чоловік намагається задати запитання губернатору, проте той перебиває його вигуками: "Тобі до пенсії ще, як мідному казанку, ти в демократію граєш. А що ти в цьому житті зробив".

У свою чергу молодий чоловік, розмовляючи українською мовою, поцікавився у губернатора, чому той спілкується з ним російською.

У відповідь Близнюк українською мовою відіслав хлопця в Івано-Франківськ.

"Іди ось туди в Івано-Франківськ, там з тобою поспілкуються українською мовою", - сказав губернатор українською.

Пізніше, розповідаючи про цей інцидент, Анатолій Близнюк назвав молодого чоловіка провокатором. При цьому, губернатор заявив, що його опонент намагався влаштувати "варіант як з тим даішником, який щось там сказав про українську мову".

Нагадаємо, в листопаді 2008 року Анатолій Близнюк, будучи головою обласної ради, різко негативно висловився на адресу Національної ради з телебачення і радіомовлення, обізвавши перекладачів "долбодятлами".

" І я думаю, мізки є у того, хто примушує голос Табакова, його інтонацію, я не кажу - російський або український, голос великого актора замінюють цим "долбодятлом", який за три копійки перекладає українською мовою", - заявив тоді Близнюк.

Як повідомлялося, на початку січня цього року мер Донецька Олександр Лук'янченко заявив: "заговорю українською мовою - будуть думати, що в мене сталося з головою".

Остров

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор на прохання відповідати українською послав співрозмовника (ВІДЕО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі