вівторок, 06 грудня 2011 14:10

До Москви ввели війська, щоб розібратися з незадоволеними

Москвичів у вівторок налякали повідомлення про те, що до центру столиці стягують вантажівки з військовими. Очевидці помітили колони вантажівок на Бутирському Валу, Волгоградському і Кутузовському проспектах, Ленінградському, Ярославському шосе, шосе Ентузіастів, Москворецькій набережній, МКАД

Повідомлення очевидців передав і телеканал "Дождь". Він нагадав, що сьогодні, 6 грудня, виповнюється рівно рік з дня вбивства вболівальника ФК "Спартак" Єгора Свиридова, а в найближчу неділю буде річниця погромів на Манежній площі.

Проте повідомлення про вантажівки з військовими викликають тривогу швидше на тлі парламентських виборів, що відбулися 4 грудня, результати яких, незважаючи на різке зниження числа голосів за "Єдину Росію", викликали обурення противників партії влади.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Російські вибори: опозиціонерів кидають за грати, а Путін втратив більшість

Думка про те, що Внутрішні війська з'явилися в Москві через побоювання влади з приводу акцій опозиції, висловила, зокрема, Людмила Алексєєва - глава найстаршої в Росії незалежної правозахисної організації, Московської Гельсінкської групи.

"Ненормальна і дуже тривожна ситуація. Вона турбує і нас, і владу. Мабуть, панічно бояться виступів на вулицях після виборів", - сказала вона.

"Нічого собі. Початок роботи нового парламенту, а вони війська вводять. Влада, мабуть, боїться тих, хто повинен бути електоратом, і того, хто повинен бути єдиним джерелом влади в країні, - багатонаціональний російський народ", - сказала глава МГГ.

Напередодні в Москві опозиція зібрала одну з найбільших акцій протесту, що закінчилася зіткненнями з ОМОНом і затриманням близько 300 осіб, у тому числі члена федерального бюро політради "Солідарності" Іллі Яшина і блогера-антикорупціонера Олексія Навального.

Зараз ви читаєте новину «До Москви ввели війська, щоб розібратися з незадоволеними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі