Ексклюзиви
вівторок, 21 серпня 2007 13:41

Діти керівника ОУН–УПА Шухевича судитимуться з Януковичем

Президент Світового Конгресу Українців Аскольд Лозинський ініціюватиме в Європейському Суді позов проти лідера комуністів Петра Симоненка, прем"єр-міністра України Віктора Януковича та віце-прем"єра уряду Дмитра Табачника за наклеп відносно командувача ОУН–УПА Романа Шухевича.

Про це Лозинський заявив сьогодні, виступаючи на загальних зборах директорів СКУ в Донецьку.

За його словами, після того, як Президент України видав Указ про святкування 100-річного ювілею командувача ОУН–УПА Романа Шухевича, лідер комуністів заявив, що Україна не повинна шанувати пам"ять людини, що отримала з рук Гітлера два "Залізні Хреста". Незабаром ці звинувачення в адресу Романа Шухевича в інтерв"ю газеті "День" повторив і віце-прем"єр Кабінету міністрів Дмитро Табачник.

Аскольд Лозинський вважає ці заяви українського високопосадовця і політика наклепом і оскверненням світлої пам"яті ювіляра.

Після заяв Петра Симоненка президент Конгресу звернувся в Академію Наук України, яка підтвердила, що жодних нагород від німців, і тим більше від Гітлера Шухевич не отримував.

Виходячи з цього, Лозинський ініціюватиме в Європейському Суді з прав людини позов проти Симоненка і Табачника. А оскільки Дмитро Табачник є членом уряду, то позов стосуватиметься всього Кабінету Міністрів і його голови Віктора Януковича.

Лозинський повідомив, що він лише ініціює подачу цього позову, а поданий він буде від імені дітей Романа Шухевича Юрія та Марії Шухевич.

Окрім цього, Лозинський судитиметься з Росією. Перший позов буде поданий за фактом вбивства українських активістів в Іваново, Тулі та Владивостоку.

Другий позов стосується відмови Росії зареєструвати на своїй території Українську Православну Церкву Київського патріархату та Українську греко-католицьку Церкву, пише Остров.

Зараз ви читаєте новину «Діти керівника ОУН–УПА Шухевича судитимуться з Януковичем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути