пʼятниця, 23 березня 2007 20:49

Депутата Тітова облили кислотою з трилітрової банки

Депутата Тітова облили кислотою з трилітрової банки
У п"ятницю, о пів на першу ночі двоє невідомих облили кислотою депутата Деснянської райради, від блоку Черновецького, Юрія Тітова, 44 роки. Він залишився живим. Лежить у реанімації міського опікового центру, на Краківській, 13. Лікарі кажуть, стан Юрія Тітова стабільно важкий.

Юрій Тітов повертався з роботи до дому, йшов з маршрутки. Біля будинку на вул. Матеюка, 5, до нього підбігли двоє й плеснули кислотою з трилітрової скляної банки й втекли. Депутат мешкає у будинку N13. Юрій Тітов самотужки дійшов до свого дому. Сусіди кажуть, він кричав "Допоможіть!". Чоловік одразу постукав у вікно до свого друга, який живе на першому поверсі Віктора Крикуна, 48 років.

- Юра був у шоковому стані. Я коли відкрив вікно й побачив його, сам мало не зомлів. У мене на очах плавився Юрин одяг. Він каже "Допоможи! Пече! Мені бризнули в обличчя, думав з балончика". - розповідає Віктор Крикун.

Віктор схопив чайник із теплою водою і пачку харчової соди. Він з вікна поливав Юрія водою, потім посипав содою. Чоловік каже, його здивувало, що не було хімічної реакції. Сода, коли перемішується з кислотою, має зашипіти. Але такого не сталось.

- Не знаю, чим його облили. Обличчя й руки були синьо-зеленого кольору. Я такого ще ніколи не бачив. На Юрі була товста зимова шкірянка. Її роз"їдало, наче клапоть марлі. - продовжує Віктор.

Доки Крикун поливав Юрія Тітова водою, той намагався зняти із себе одяг. Коли депутат трохи заспокоївся, Віктор побіг за телефоном, викликати швидку. Каже, лікарі не приїжджали упродовж 25 хвилин. А коли прибули, допомогли Тітову зняти залишки одягу. Він сам пішов до машини. Коли вже сідав у середину, продиктував Віктору телефон своєї дружини Віти Тітової й попросив подзвонити їй вранці.

Близько сьомої ранку на Матеюка, 13, приїхали міліціонери з Деснянського райвідділу. Вони опитували сусідів.

Юрій Тітов живе з дружиною і матір"ю 80-річною Ніною Павлівною в однокімнатній квартирі на дев"ятому поверсі. Дітей у нього немає. Сусіди кажуть, родина живе бідно. Кімната 14 метрів, по середині перегороджена фанерою. Юрій у цьому домі мешкає більше 20 років. З усіма приятелює. Сусіди зазначають, що чоловік ніколи не говорив про свою роботу. Пенсіонерки вважають, що Юрій Тітов поплатився за свою чесність і порядність.

У п"ятницю, після обіду Віта Тітова пішла до міліції, її викликав слідчий. Ніна Павліна була в опіковому центрі.

- Мене до Юри не пустили. Лікарі кажуть, в реанімацію не можна. Але сказали, що буде все гаразд. Очі йому вилікують. Найбільше постраждали руки й грудна клітина. Аби тільки бачив! - хвилюється матір.

Біля четвертого під"їзду, під вікном Віктора Крикуна, на стінах синьо-зелені плями. Видно, де саме Юрій Тітов хапався руками.

Як повідомили у прес-службі Київради, Тітова нещодавно було призначено директором КП "Деснянськпарксервісу". У повідомленні також зазначається, що з вересня 2006 р. по січень 2007 р. Тітов був в.о. директора, а в січні поточного року був призначений директором КП "Деснянськпарксервісу". За період його роботи на даній посаді значно зросли надходження до районного бюджету. Якщо у вересні 2006 р. прибуток підприємства становив 100 тисяч гривень, то у березні 2007 р. це комунальне підприємство виходить на заплановану цифру прибутку у 160 тисяч гривень.

Начальник прес-служби ГУ МВС Києва Володимир Поліщук, 42 роки розповів "ГПУ", що порушено кримінальну справу за статтею "Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості". Злочинців шукають. Слідчі відпрацьовують версії.

Юлія НЕДОПИТАНСЬКА

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Депутата Тітова облили кислотою з трилітрової банки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі