неділя, 13 січня 2013 12:30

Демонстранти ранили 29 поліцейських та спалили кілька машин в Белфасті
5

Фото: Фото: Reuters

Під час безладів в столиці Північної Ірландії Белфасті в суботу, 12 січня, постраждали 29 поліцейських, повідомляє BBC News.

Вуличні протести в Північній Ірландії тривають вже 40 днів. У суботу зіткнення відбулися на Short Strand - території на сході міста, де в основному проживають націоналісти (північноірландські католики, які виступають за об'єднання Північної Ірландії та Ірландії). Раніше близько тисячі протестувальників зібралися біля будівлі міської ради Белфаста.

Демонстранти кидали в поліцейських цеглу, каміння і "коктейлі Молотова". Повідомляється про кілька спалених машин. Для розгону демонстрантів поліцейським знову довелося використовувати гумові кулі і водомети.

Акції протесту в Північній Ірландії почалися після того, як міська рада Белфаста, більшість в якому складають прихильники виходу Північної Ірландії зі складу Сполученого Королівства, прийняла рішення вивішувати британський прапор на будівлі мерії тільки у певні дні. Це викликало протести з боку так званих лоялістів, більша частина яких - північноірландські протестанти, які вважають, що Північна Ірландія є невід'ємною частиною Сполученого Королівства.

Спочатку вуличні демонстрації противників рішення міської ради проходили без серйозних інцидентів, проте потім деякі з протестів переросли у безлади.

Конфлікту католиків і протестантів Північної Ірландії вже кілька сотень років. Після прийняття белфастської угоди 1998 року, яке регулювало відносини між Північною Ірландією й Англією, відкриті зіткнення католиків і протестантів стали більш рідкісними.

Зараз ви читаєте новину «Демонстранти ранили 29 поліцейських та спалили кілька машин в Белфасті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі