середа, 06 червня 2007 16:38

Чубаров: "Лужковський клан" скуповує узбережжя Криму

"Сьогодні "банкують" землею на південному березі Криму виключно місцеві ради, а якщо бути точнішим —голови цих рад. Але було б неправильно сказати, що вони є виключними та єдиними розпорядниками цієї землі. Як правило, вони підпорядковуються тиску або високих урядовців, або людей, які мають великі кошти. Тому зараз з мінімумом проблем отримати землю на південному березі півострову у великих обсягах можуть люди, що безпосередньо пов"язані з вищою владою України або ж Верховною Радою Криму, а також олігархи", - сказав в інтерв"ю газеті "Дело" народний депутат п"ятого скликання Рефат Чубаров

Він також розповів, що найбільші преференції робляться так званим "інвесторам з Росії". "Останнім часом можна говорити про відверте просунення "лужковського" клану, який отримав особливо багато землі в Східному Криму — в Ленінському районі та на узбережжі Азовського моря. Також в Криму має вплив відомий російський політик та бізнесмен Олександр Лєбєдєв, який на даний момент є депутатом Держдуми Російської Федерації", - сказав Чубаров.

За його словами, всі голосні декларації останніх двох років, що робилися починаючи від Києва і закінчуючи кримською владою про те, що "ми, мовляв, все перевіримо й всіх покараємо", не принесли якихось відчутних результатів.

"Немає практично жодного покарання по Криму за незаконне виділення землі", - додав Чубаров.

Він пояснив, це тим, що в збереженні існуючого стану справ зацікавлені, перш за все, ті люди, які і роблять такі гучні декларації.

Зараз ви читаєте новину «Чубаров: "Лужковський клан" скуповує узбережжя Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі