пʼятниця, 24 вересня 2021 09:07

Чотири роки тому задушили керівника Київобленерго

Автор: dostyp.com.ua
  Чотири  роки тому 24 вересня у селі Білогородка під Києвом  у власному будинку вбили 58-річного Івана Полив'яного. Був керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»
Чотири роки тому 24 вересня у селі Білогородка під Києвом у власному будинку вбили 58-річного Івана Полив'яного. Був керівником приватного акціонерного товариства «Київобленерго»

Чотири роки тому, 24 вересня 2017-го, в селі Білогородка Київської області у власному будинку вбили 58-річного Івана Полив'яного. Був керівником приватного акціонерного товариства "Київобленерго". Його дружину Галину, 56 років, катували. Вимагали грошей. Забрали 15 тис. грн і золотий перстень.

Напад трапився близько 20:00. Грабіжники перескочили через паркан, казав тоді Микола Жукович з обласної поліції.

"Напали четверо в масках. Перелізли через паркан. Господар був у дворі. Його зв'язали, затягли до будинку. Дружину Полив'яного теж зв'язали. Обох били. Вимагали сказати, де сейф, який так і не знайшли. Чоловіка потягли до іншої кімнати. Його виявили вже мертвим", - розповідав Жукович.

Іван Полив'яний був одягнений у халат. У його кишені експерти виявили 21 тис. грн.

"Гроші знайшли в морзі під час детального огляду тіла. Усі купюри були по 500 гривень. На тілі - численні забої, переломи ребер. Помер від удушення. Його дружину били та різали обличчя", - додав Жукович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бізнесмена забили до смерті, його дружину скалічили

На Полив'яних напали з метою пограбування, а не задля вбивства. Така була основна версія слідства.

"Вони намагалися вибити в подружжя інформацію про сейф, а не отримавши відповіді, вдалися до крайніх заходів. Усе вказувало на те, що зловмисники не збиралися вбивати господаря", - розповідав тодішній начальник поліції Київської області Дмитро Ценов.

Ті, хто спілкувався з Полив'яним, не вірили у версію пограбування та випадкове вбивство.

"Яка це випадковість. Це спланований злочин", - говорив керівник "Бізнес сікюріті сервіс" Микола Джига. Проте за що могли "прибрати" високопосадовця, не уточнив.

Полив'яні жили замкнено. З односельцями не спілкувалися. Після їхнього вбивства сусіди відмовлялися спілкуватися з журналістами. Не розповідають нічого і тепер. Чи залишилася дружина чиновника в селі, про нападників і їхнє затримання нічого невідомо.

Іван Полив'яний понад 30 років пропрацював в енергетиці. Закінчив КПІ. Починав трудову діяльність 1976-го гірським працівником на шахті "Степова" тресту "Павлоградвугілля". У 1984-2003 роках обіймав посади старшого майстра, головного інженера та директора Києво-Святошинського РЕМ "Київобленерго". Потім був головою правління ПАТ "Кіровоградобленерго". З квітня 2013-го - голова правління "Одесаобленерго". У січні 2015 року його призначили головою правління "Київобленерго". Був двічі одружений, мав двох дітей.

Зараз ви читаєте новину «Чотири роки тому задушили керівника Київобленерго». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі