неділя, 25 лютого 2007 17:39

Чорновіл обізвав "тупим хамом" секретаря міськради Донецька і пообіцяв звільнити

Депутат фракції Партії регіонів Тарас Чорновіл різко розкритикував вислови секретаря Донецької міськради Миколи Левченка відносно української мови.

- Вважаю, що це печерний шовінізм, це елементарне тупе хамство. У декількох областях, де перемогла наша політична сила, десь виявилася певна не критичність у певних призначеннях. Секретар ради виявився людиною, яка ганьбить нашу політичну силу, - сказав Чорновіл.

Він підкреслив, що має намір наполягати на тому, щоб "партійне рішення було для цієї людини однозначне".

- Якщо людина хоче створити проблеми для своєї партії, нехай це робить поза партією, - сказав Чорновіл.

Раніше з критикою висловів Левченка про українську мову виступила депутат фракції Партії регіонів Ганна Герман.

- Левченко сказав, що "українська мова - це не мова науки і необхідність в ній просто відпаде". Заява цього державного чиновника місцевого рівня свідчить не тільки про його низьку культуру і неписьменність, а і про свідому або неусвідомлену шкоду, яку він наніс єдності українського народу, - відзначила Герман.

У свою чергу опозиційна партія "Собор" (блок "Наша Україна") зажадала публічних пояснень за дії Левченка від лідера Партії регіонів Віктора Януковича, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл обізвав "тупим хамом" секретаря міськради Донецька і пообіцяв звільнити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі