четвер, 16 серпня 2018 13:41

Чому вбили 20-річну студентку: нові подробиці злочину
8

Керівник ГУНП у Житомирській області В'ячеслав Печененко розповів подробиці вбивства 20-річної Анни Голубенко. Підозрюваного у злочині затримали 9 серпня. Ним виявився 31-річний чоловік, з яким загибла мала інтимні стосунки. Вчинив так - із помсти. Про скоєне не шкодує, заявив поліцейським.

Автор: zt.npu.gov.ua
  31-річний звинувачуваний пояснив, що хотів помститися дівчині
31-річний звинувачуваний пояснив, що хотів помститися дівчині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У приватній клініці за загадкових обставин помер пацієнт

ЗНИКНЕННЯ АННИ ГОЛУБЕНКО

На зв'язок Анна перестала виходити 2 серпня. Рідні думали, що вона гостює у друзів, тому не квапилися з пошуками. У поліцію звернулися 6 серпня. За два дні її знайшли мертвою в яру біля села Бондарці Житомирського району.

ГОЛОВНИЙ МОТИВ - ПОМСТА

У підозрюваного під час затримання вилучили гранату РГД-5, пістолет і дорогі прекурсори для виготовлення наркотику - амфетаміну. Він прямував до житла чергової співмешканки на центральній вулиці Житомира.

Автор: Із Fb-сторінки Анни Голубенко
  20-річну Анну Голубенко з Житомира задушив її коханий хлопець
20-річну Анну Голубенко з Житомира задушив її коханий хлопець

Слідчим чоловік розповів, що ввечері 2 серпня він покликав дівчину на побачення. Вона без остраху сіла до нього в машину, бо, як виявилось, це був її хлопець, з яким вони тривалий час зустрічалися.

"Він погрожував їй пістолетом, змушував випити отруту. Дівчина пручалася й боролася за своє життя. Потім почав її душити руками, та зрештою, почав перемотувати скотчем", - розповів В'ячеслав Печененко.

Чоловік - підприємець, проживає в Києві. У червні 2018 року група людей викрали його з орендованої квартири. Три дні утримували в гаражі, вимагаючи, щоб він переписав на них своє майно, та чоловік зміг втекти. Зловмисників затримали. За словами підозрюваного, саме Голубенко "навела" на нього викрадачів. Невдовзі після інциденту, вона скинула фотографію, на якій зв'язаний чоловік у приміщенні, де його утримували. Фото мали тільки люди, безпосередньо пов'язані з викраденням, подумав звинувачуваний. Правоохоронцям зізнався, що не жалкує про скоєне.

Погрожував пістолетом, змушував випити отруту. Дівчина пручалася й боролася за своє життя

Анна навчалася в Житомирському державному університеті імені Франка, вивчала англійську мову. Спочатку на стаціонарі, потім перейшла на заочне відділення. За словами співробітників університету, в червні приїхала здавати сесію і майже відразу поїхала. В липні наказом ректора університету відрахована зі складу студентів.

Друзі характеризують її позитивно. Була активною й душею компанії. Займалася східними танцями.

Підозрюваного суд взяв під варту без права внесення грошової застави. Відкрили кримінальну справу за ст. 115 "Умисне вбивство". Йому загрожує до 15 років ув'язнення.

За інформацією правоохоронців, дана особа також причетна до незаконного виготовлення та поширення синтетичних наркотиків.

У чоловіка вилучили гранату РГД-5, пістолет і прекурсори для виготовлення амфетаміну.
Фото: zt.npu.gov.ua
31-річний звинувачуваний пояснив, що хотів помститися дівчині
31-річний звинувачуваний пояснив, що хотів помститися дівчині
31-річний звинувачуваний пояснив, що хотів помститися дівчині
У чоловіка вилучили гранату РГД-5, пістолет і прекурсори для виготовлення амфетаміну.

Тіло виявив місцевий житель Микола Литвиненко, який разом із собакою збирав горіхи.

Спочатку почала дивно поводитися господарська лайка, потім чоловік почув неприємний запах. Коли підійшов ближче до яру, побачив руку з-під шиферу. Дівчину закидали будівельним сміттям.

За словами свідка, всі цінні речі та одяг були на місці. Збоку лежав мобільний телефон, наче вона ще тягнулася подзвонити. Чоловік запевняв, той, хто викинув сюди тіло - місцевий, бо побачити ярок затемна неможливо.

Зараз ви читаєте новину «Чому вбили 20-річну студентку: нові подробиці злочину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі