четвер, 11 лютого 2021 18:05

Чоловік морив голодом викрадених вівчарок: подробиці

Чоловік морив голодом викрадених вівчарок: подробиці
Собаки занедбані, на прив'язі в холодних будках та ще й крадені Фото: pixabay.com

У Нововолинську Волинської області зоозахисники на одному з обійсть виявили понад 10 вівчарок. Собаки занедбані, на прив'язі в холодних будках та ще й крадені.

Коли почали розпитувати у власника, звідки в нього стільки собак та як він їх годує, упізнали одну з вівчарок, яка зникла з сусідньої вулиці, пише tsn.ua. Господарі пса забрали додому. Тепер волонтери з'ясовують, чи не крадені інші тварини.

Собачий гавкіт посеред ночі почула Ірина. Пішла подивитись і побачила, що вівчарки були в холоді, голодні. Жінка одразу викликала поліцейських та зоозахисників. Серед собак на ланцюгу сидів і Нік. Михайло, який шукав свого улюбленця майже тиждень, ледве його впізнав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкуродер жорстоко побив собаку - його чекала розплата

"У жахливому стані - весь змерзлий був. Упізнав тільки за голосом", - розповів власник пса Михайло.

Тієї ночі зоозахисники нарахували 12 вівчарок, а коли наступного дня знову навідалися до господаря, то побачили, що собак поменшало. Скільки їх саме, власник псів губиться в здогадках, але запевняє, усі собаки його. Їхнім розведенням займається майже 12 років. А Ніка, мовляв, кілька днів тому йому принесли на перетримку.

"Був прив'язаний, я ж не ховав його, вони прийшли забрали. Не те, що я його продав чи вкрав", - розповів власник.

Знайти своїх улюбленців після розголосу прийшли більш як десяток людей. Один із чоловіків приїхав аж за сотню кілометрів. Схожого на свого пса він побачив на відео, але сьогодні його тут не виявив. Зоозахисники впевнені, що решту собак чоловік поховав. А умови, в яких він утримує вівчарок, вважають жахливими.

"Територія мала. Я вчора зробила відео. У тих будах лід, немає сіна, підстилок, нічого немає, лише лід", - повідомила зоозахисниця Ольга Микулик.

Власник подвір'я все заперечує. Каже, буди утеплює сіном, а годує псів наїдками, що залишаються в місцевому садочку. Але волонтери не вірять, адже є інформація, що чоловік не лише викрадає в місті собак, але й убиває їх.

Чоловік називає це нісенітницею. Зоозахисники натомість написали заяви в поліцію і через соцмережі розшукують господарів загублених тварин.

В місті Ізмаїл Одеської області підліток заради розваги жорстоко знущався та вбивав вуличних котів. Місцеві зоозахисники, які підгодовували безпритульних котів, почали помічати тіла тварин. Їх знаходили з відрізаними головами, лапами, з розпоротими животами.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік морив голодом викрадених вівчарок: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі