понеділок, 06 березня 2023 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи буде наступ ‒ в ISW проаналізували плани росіян біля Вугледара

Чи буде наступ ‒ в ISW проаналізували плани росіян біля Вугледара
Російський міністр оборони Сергій Шойгу зустрічався із командувачем Східного військового округу Рустамом Мурадовим. Фото: скріншот

Поки незрозуміло, чи будуть російські війська відновлювати наступ у районі Вугледара на Донеччині.

Але вкрай малоймовірно, що загарбники просунуться на цьому напрямку досить далеко, щоб підтримувати операції в інших місцях. Про це у зведенні 6 березня повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступ на Бахмут: аналітики з'ясували, на що розраховує Росія

Аналітики нагадують, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив командувачу Східного військового округу генерал-полковнику Рустаму Мурадову за всяку ціну взяти Вугледар. Відбулось це на фоні конфлікту між ними через відсутність прогресу та значні втрати в цьому районі.

"Шойгу, можливо, оцінює подальшу придатність Мурадова як командира. Конфлікт між вищим військовим командуванням Росії, ймовірно, посилить наслідки катастрофічних втрат особового складу та живої сили, які обмежують оперативні можливості Росії в районі Вугледара", ‒ йдеться у повідомленні.

За даними ISW, Шойгу, ймовірно, зустрічався з Мурадовим 4 березня, щоб оцінити можливість поновлення наступу в районі Вугледара. Втім, досі не відомо, чи вирішив Шойгу надати Мурадову необхідні для цього ресурси.

За даними українського Генштабу, у російському вищому військовому керівництві назріває конфлікт через значні втрати та відсутність реальних досягнень на фронті, зокрема, біля Вугледара.

Через катастрофічні втрати російських загарбників біля Вугледара Донецької області диктатор Володимир Путін вирішив публічно підтримувати своє міністерство оборони. Зокрема, в ефірі пропагандистського телеканалу Путін навмисно похвалив Тихоокеанський та Північний флот на тлі величезних втрат механізованих частин 155-ї бригади морської піхоти під час штурму Вугледара.

Зараз ви читаєте новину «Чи буде наступ ‒ в ISW проаналізували плани росіян біля Вугледара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі