середа, 24 червня 2020 13:37

Чернівці готуються до затоплень, оголосили штормове попередження

Чернівці готуються до затоплень, оголосили штормове попередження
24 червня рівень води у річці Прут, у ділянці міста Чернівці, значно піднявся. Фото: ДСНС

Штормове попередження оголосили синоптики через значне підняття рівня води на річці Прут.

Буковина готується до затоплення кількох сіл, автодороги та ринку, повідомляють Державна служба з надзвичайних ситуацій, глава Чернівецької ОДА Сергій Осачук, МВС.

"За інформацією Укргідрометцентру 24 червня на р. Прут – пост Чернiвцi очiкується проходження максимального рiвня води високого дощового паводка висотою 680-730 см над нулем поста (рiвень води на 18 год. 23 червня дорiвнює 417 см), максимальною витратою води в межах 2320-2690 м3/с", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд має повінь на Закарпатті з висоти пташиного польоту

Через проходження максимального рівня високого дощового паводка очікують затоплення сільськогосподарських угiдь Новоселицького, Герцаївського та Кіцманського районів; затоплення сiл Маршинцi, Тарасiвцi, Магала, Костичани, Припруття, Бояни, Зелений Гай, Ванчикiвцi Новоселицького району; спрацювання сигнальних устроїв, затоплення блокiв сигналiзацiї застави с. Костичани Новоселицького району; затоплення блокiв сигналiзацiї військової частини с. Мамалига, Новоселицького району; затоплення автомобiльної дороги та ринку Добробут, початкове затоплення Калинiвського ринку Чернiвцiв.

За словами Осачука, 24 червня рівень води у річці Прут, у ділянці міста Чернівці, значно піднявся. З 484 до 554 станом на 10 ранку.

В області працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

На заході України, де тривають повені, відсьогодні, 24 червня, очікується покращення погоди та зменшення кількості опадів. Дощі в цьому регіоні падають 2-3 дні, від 20 червня, повідомив начальник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Зараз ви читаєте новину «Чернівці готуються до затоплень, оголосили штормове попередження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі