четвер, 22 лютого 2007 12:46

Черкащанин жив за чотирма паспортами і отримував кілька пенсій

Черкащанин жив за чотирма паспортами і отримував кілька пенсій

У Черкасах порушили кримінальну справу проти незвичайного шахрая. 53-річний Володимир Сєдов, інвалід першої групи, мав чотири паспорти, отримував дві пенсії і допомогу з центру зайнятості.

– Володимир Сєдов став на облік у Черкаському центрі зайнятості, як безробітний. Одержував не лише грошову допомогу, а й безкоштовно навчився володіти комп"ютерним азам. Крім цього, пенсіонер отримував одну пенсію в Черкасах, а другу в Полтаві та соціальні допомоги. Провернути такі афери йому вдалося завдяки своїм паспортам. Їх у чоловіка було аж 4 штуки, причому з однаковісінькими фотографіями. Новий документ він отримував після заяви про зазублення паспорта. Шахрая виявила централізована система пошуку порушників Пенсійного фонду України, – каже 34-річна Алла Грибанова, помічник прокурора Придніпровського району Черкас.

До виходу на пенсію Сєдов працював у Куйбишевському обласному клубі з радіоспорту. У 1990 році отримав довідку про профнепридатность. У 2004 році – про хворобу. У центр зайнятості приносив довідки про хворобу з госпіталю для воїнів-інтернаціоналістів у Лісовій Поляні під Києвом.

Правоохоронці повідомили, що зараз зловмисник імітує негаразди з головою. Пояснює, що жити з чотирма паспортами йому наказували Гітлер та Наполеон. За законом Володимиру Сєдову загрожує 3 роки позбавлення волі або ж 2 роки виправних робіт чи штраф у 50 неоподатковуваних мінімумів.

Любов Карнарук

Зараз ви читаєте новину «Черкащанин жив за чотирма паспортами і отримував кілька пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі