середа, 21 березня 2012 18:07

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

"Через такі злочини, як миколаївський, я думала би про повернення смертної кари" — Вітренко

"Через такі злочини, як миколаївський, я думала би про повернення смертної кари" — Вітренко

Наше суспільство зараз нагадує копицю сіна. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила голова Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко.

"Десь в одному місці підпали – й усе спалахне. Ці нелюди, які всіх інших людей вважають черню, – якраз можуть стати цією іскрою", - зауважила вона.

9 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували 18-річну Оксану Макар, намагалися задушити, а потім підпалили її. Стогін залишеної в підвалі будинку обгорілої дівчини почув чоловік, який поблизу намагався завести автомобіль. Цей випадок набув розголосу. Люди одразу почали збирати гроші на лікування Оксани. З Миколаєва її у важкому стані літаком доправили в Донецький опіковий центр.

Один із ґвалтівників – син колишнього керівника місцевої райдержадміністрації. У кількох містах пройшли акції протесту: люди вимагають справедливого суду над винними й жорсткішого ставлення правоохоронців до мажорів.

"Через такі злочини, як миколаївський, я думала би про повернення смертної кари. У всіх інших випадках у нас можуть заплатити чи домовитися й покарання не відбути. А якщо вони знатимуть, що, вчинивши подібне, втратять життя – то, думаю, протверезіють. Сполучені Штати Америки, які весь світ навчають, як жити, спокійно смертну кару використовують. Часом злочинця можна перевиховати. Але якщо одна людина позбавляє іншу життя або честі – вона сама життя не заслуговує", - наголосила Вітренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр МВС запевнив, що особисто контролює справу Оксани Макар

"Суспільство відгукнулося на цей інцидент так бурхливо, щоб влада нарешті зрозуміла: якщо вона не реагуватиме, і мажори й далі наглітимуть – акції протесту розвиватимуться, вже в інших формах і масштабах", - підкреслила політик.

Про що свідчить знущання над Оксаною Макар і реакція українців на нього читайте у новому номері журналу "Країна" № 11 (114) за 22 березня 2012 року.

Журнал можна купити у точках продажу преси.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Через такі злочини, як миколаївський, я думала би про повернення смертної кари" — Вітренко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі