середа, 04 липня 2012 15:47

Через руйнівний ураган американці зустрінуть День незалежності у темряві

Через руйнівний ураган американці зустрінуть День незалежності у темряві
Через повалені дерева та непрацюючі світлофори ускладнено рух на дорогах. Фото: Reuters

Через низку аварій, що сталися на сході США після урагану, без світла залишаються 1,07 мільйона будинків і підприємств у семи штатах, а також у столичному окрузі Колумбія. Такі дані наводить Associated Press станом на вечір 3 липня.

За даними CNN, електрики немає приблизно у 1,2 мільйона споживачів в 11 штатах. У публікації пояснюється, що одним споживачем вважається все домоволодіння, так що число людей, що залишаються без світла, значно більше.

Число жертв урагану зросло до 24 осіб. Їх кількість, як побоюється влада, може ще збільшитися: кондиціонери не працюють, через що жителі постраждалих штатів в 40-градусну спеку користуються генераторами, які виділяють шкідливі випаровування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний шторм залишив без світла Вашингтон і вбив 22 людини

В ряд районів електрика не вдасться повернути до кінця тижня, а, можливо, їм доведеться чекати ще довше.

Через повалені дерева та непрацюючі світлофори ускладнено рух на дорогах, через відключення холодильників псуються харчі. У Західній Вірджинії продовольство і воду розносять члени Національної гвардії. При цьому на 4 липня в США заплановані заходи у зв'язку з Днем незалежності.

Ураган обрушився на схід США в п'ятницю, 29 червня. Він носить назву "derecho" (від ісп. "Прямий") і відрізняється сильним вітром з постійним напрямком. Вітер повалив дерева на лінії електропередач, через що і сталося відключення електрики. Безпосередньо після урагану без електрики залишилися чотири мільйона споживачів.

На відміну від тропічного циклону, ураган важко передбачити, з цим й пов'язаний великий масштаб руйнувань.

Зараз ви читаєте новину «Через руйнівний ураган американці зустрінуть День незалежності у темряві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі