четвер, 08 серпня 2019 10:19

Через ДТП із Зайцевою звернулися до Зеленського - адвокат

Через ДТП із Зайцевою звернулися до Зеленського - адвокат
Зайцева: адвокат розказала всю правду. Фото: NewsRoom

Потерпілі написали звернення до президента України Володимира Зеленського про невідворотність покарання Олени Зайцевої.

"Відповіді офіційної поки не отримали, але телефоном повідомили, що звернення переслали до Генеральної прокуратури 5 серпня 2019-го. Ніхто не хоче ні "сліпої" помсти, ні тиску на суд, хочуть невідворотності покарання для винних і гласності процесу. Хоча, безумовно, цинізм сторони захисту Зайцевої та її змінена позиція у справі дуже обурили. У людей, які втратили близьких і своє здоров'я, не так багато залишається бажань, але вони сподіваються, що на прикладі цієї справи почне змінюватися система", - написала адвокат Лариса Матвєєва у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дронов оскаржує вирок

Адвокат подала перелік питань, що вимагають додаткового контролю у справі про криваву аварію в Харкові на вулиці Сумській у жовтні 2017-гоо:

1. Свідок, у минулому лікар-нарколог Федірко О. Д. безпосередньо у судовому засіданні під запис прямо повідомила, що збір біологічних рідин (кров, сеча) проводила за вказівкою слідчого Волкова і про необхідність додаткового забору Волкову говорила, але він відмовив їй у цьому без пояснення причин. Підсумок - аналіз крові "на наркотики" не проводили, бо крові "не вистачило", аналіз сечі "на наркотики" провели повністю, він позитивний і однозначний, але дослідження затягли на кілька місяців.

"Крім того, Волков весь цей час мав можливість прямого контакту з Федірко, міг їй зателефонувати, повідомити про її розшук, але цього не робив, при цьому в день здійснення її приводу з нею розмовляв телефоном", - зазначила адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Позашляховик протаранив натовп людей у середмісті Харкова

2. Слідчі не передали експертам Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи наявні документи про виявлені опіати у Зайцевої, про що прямо зазначено у висновку експерта від 10.01.2018 р. 3. 10.12.2018 р. експерти Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи у своєму висновку від 10.12.2018 р. в принципі не змогли відповісти на питання про стан Зайцевої в момент ДТП через "відсутність кількісного визначення вмісту кодеїну і фенобарбіталу в сечі..", що є повним абсурдом, оскільки проведення таких досліджень не проводяться в принципі в Україні, - наголосила Матвєєва.

4. Дій експертів ХНДІСЕ ім. Бокаріуса намагаються дати оцінку у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою адвоката Дронова Перепелиці С. Цим експертним закладом проводилось безліч експертиз, але так і не вдалося встановити швидкість руху автомобіля Зайцевої при наявності кількох відеозаписів з камер відеоспостереження. При цьому подібне вдалося експертам з Дніпра. Справу намагалися закрити вже не один раз, проводячи розслідування формально, у зв'язку з чим суд скасовував постанови про закриття кримінального провадження.

Розгляд апеляційних скарг Зайцевої та Дронова призначено на 14 серпня на 11:00 в приміщенні Харківського апеляційного суду.

Новина про те, що засуджена на 10 років за ДТП у Харкові Олена Зайцева подала на апеляцію, шокувала сім'ї загиблих і постраждалих. Адвокат Дмитро Марцонь, який захищає їхні інтереси, розповів, що на даний момент за виплату компенсацій винуватці аварії навіть не бралися.

Зараз ви читаєте новину «Через ДТП із Зайцевою звернулися до Зеленського - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі