пʼятниця, 24 серпня 2007 12:42

Чехи висунули США умови для встановлення системи ПРО

Чехія вимагає від влади США в обмін на розміщення на своїй території радіолокаційної станції системи ПРО США надати доступ до інформації, яка буде надходити з цієї РЛС, повідомило з посиланням на заяву глави чеського МЗС Карела Шварценберга агентство Fran

"Радіолокаційна станція повинна розміщатися на тих же умовах, що й (американська РЛС) у Великобританії", цитує агентство слова Шварценберга, сказані ним в інтерв"ю чеському телебаченню.

РЛС, яка перебуває в британському графстві Йоркшир, розташована там ще з  часів "холодної війни", пізніше була переустаткована й включена до складу американської системи ПРО. Британське військове командування, у свою чергу, одержало можливість одержувати    інформацію, що здобувається за допомогою РЛС.

США планують розмістити радар ПРО в Чехії й протиракети в Польщі, мотивуючи це загрозою з боку Ірану. У Росії вважають аргументи США непереконливими, і розцінюють розміщення ПРО поблизу російського кордону як загрозу своїй національній безпеці.

За матеріалам РИА Новости
Зараз ви читаєте новину «Чехи висунули США умови для встановлення системи ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі