середа, 16 квітня 2014 09:39

Спецтема: Війна на Донбасі

CБУ затримала диверсанта, який організував заворушення у Луганську

CБУ затримала диверсанта, який організував заворушення у Луганську
Фото: ria.ru

СБ України затримала громадянина України, який організував заворушення у Луганську 6-10 квітня. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Ім'я затриманого не розголошують, у повідомленні його називають громадянином "О".

"Зловмисник налагодив канал постачання зброї для учасників масових заворушень і надавав їм вказівки щодо продовження тероризування місцевих мешканців та способів протидії працівникам правоохоронних органів", - стверджують у СБУ.

Чоловік, за даними спецслужб, намагався виїхати до РФ "для зустрічі зі своїм "куратором" "Стрєлком", відомим як кадровий співробітник ГРУ ГШ ЗС РФ Ігор Іванович Стрєлков", щоб отримати подальші інструкції.

У повідомленні уточнюється, що "О" було затримано ще 10 квітня, зараз розпочато слідчі дії.

Крім того, 14 квітня 2014 року у місті Мелітополь співробітники контррозвідки СБ України затримали "громадянина України "К" ", який, за їхніми словами, прямував до Луганська для виконання диверсійного завдання російської військової розвідки.

"Встановлено, що "К", 1981 р. н., мешканець Запорізької області був завербований офіцером розвідувального управління ЧФ РФ "І" та в березні ц.р. виїжджав до АР Крим за інструкціями для провокацій масових заворушень і тероризування місцевого населення у Луганській області", - йдеться у повідомленні.

Для виконання завдання він мав створити диверсійну групу з числа мешканців Запоріжжя. Вона також повинна були збирати інформацію про чисельність, розташування, маршрути руху військових частин України на південно-східному напрямку, у першу чергу – залучених до антитерористичної операції.

Наразі вирішується питання про притягнення затриманого до відповідальності за державну зраду.

Зараз ви читаєте новину «CБУ затримала диверсанта, який організував заворушення у Луганську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі