середа, 27 жовтня 2021 02:52

Чапаєв "впав": на Полтавщині розправилися з пам'ятниками комуністам
5

У ніч на 26 жовтня невідомі зруйнували пам'ятні знаки радянської доби у Лохвиці та Лубнах на Полтавщині. В Лубнах знесли пам'ятник червоноармійцю Василю Чапаєву.

Про це повідомив речник поліції Полтавської області Юрій Сулаєв, пише "Зміст".

Фото: Facebook-сторінка Олександр Назарець

Зазначається, що зруйновані пам'ятники й так підлягали знесенню в межах закону про декомунізацію. Правоохоронці зараз уточнюють обставини правопорушення.

У Лубнах пам'ятник Чапаєву мали прибрати. Однак 2015 року місто перейменувало постамент на "пам'ятник Чапаєвської дивізії". Зносити не стали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У центрі Києва вандали познущалися з популярної скульптури

Який пам'ятник знесли у Лохвиці, поліція не повідомляє. Відомо, що там зберігся пам'ятник комсомольцям.

Також у Хоролі на бюсті радянського генерала Івана Третяка, відповідального за збиття пасажирського "Боїнга" 1983 року, написали "вбивця".

У Львові демонтували радянську зірку з Марсового поля. Зірку вже підняли й продовжують оббивати бетон. Роботи з демонтажу проводять за гроші музею – приблизно 400 тис. грн. У середу, 27 жовтня, зірку перевезуть до музею "Територія терору", згідно з рішенням міськради Львова.

Зараз ви читаєте новину «Чапаєв "впав": на Полтавщині розправилися з пам'ятниками комуністам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі