неділя, 19 квітня 2015 15:03

Бузину проводжали оплесками, а люди кидались на журналістів
23

Фото: Андрій Жигайло

Сьогодні о14:00 на Берковецькому кладовищі поховали 45-річного журналіста Олеся Бузину. Його застрелили у дворі будинку по вулиці Дегтярівській 58, коли він виходив з дому у четвер.

На церемонію прощання з журналістом на місці вбивства прийшло близько сімсот людей. Труну поставили перед під'їздом – за кілька кроків від місця вбивства. Попрощатись прийшли як і колеги Бузини, так і фанати його творчості.

''Олесь був доброю людиною, хоч і з специфічною точкою зору на життя. Але він не заслужив, щоб його застрелили невідомі. Думаю, це політичне вбивство. А хто зробив це - версій багато. Через творчість Олеся ненавиділо дуже багато людей,'' - каже друг родини Анатолій.

З двору будинку Олеся Бузину відвезли до церкви Живого джерела Києво-Печерської лаври, де відбулась молебень за загиблим. З Двору автівку з труною проводжали оплесками.

Не обійшлось і без конфліктів - так на похоронах група людей чіплялась до журналістів, які прийшли висвітлювати похорони.

"Ви пособники фашистів" – кричали ті на кореспондентів. Коли ж їх просили аргументувати свою точку зору люди просто тікали. Заспокоїлись тільки коли розпочався дощ.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня, коли він виходив з будинку. Міліціонери припускають, що за ним стежили. Свідки розповіли, що кілька днів перед тим бачили синій автомобіль "Форд", на якому втекли вбивці. У міліції розглядають кілька версії – від помсти до дій спецслужб іноземних держав, щоб розхитати ситуацію в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бузину проводжали оплесками, а люди кидались на журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

48

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі