субота, 30 травня 2020 15:29

Був засліплений кров'ю: версію підозрюваного у розстрілі 7 військових ставлять під сумнів

Був засліплений кров'ю: версію підозрюваного у розстрілі 7 військових ставлять під сумнів
58-річний Анатолій Захаренко із села Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині вночі 22 травня розстріляв сімох чоловіків. Фото: obozrevatel.com

58-річний Анатолій Захаренко, який із рушниці вбив сімох чоловіків на ставку біля Новоселиці Житомирській області, мав раніше судимість. Коли жив у Росії - отримав близько семи років за вчинення тяжкого злочину.

У справі масового розстрілу слідство вважає сумнівною версію підозрюваного про самооборону. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко під час ефіру ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

Зі слів Геращенка, свідчення підозрюваного заперечує той факт, що троє загиблих були застрелені сплячими. У той час, коли Захаренко заявляє, що йому погрожували 8 чоловіків.

"Спростовує це також свідчення єдиного вцілілого свідка. З його слів і попередніх даних слідства, вже після смерті гостей, які приїхали до нього, підозрюваний вклав їм в руки мисливську зброю, з якою вони приїхали, щоб показати, що нібито йому була загроза", - уточнив Геращенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл військових під Житомиром: єдиний вцілілий свідок розповів про події

Заступник глави МВС припустив, що Анатолій Захаренко, який раніше поводився агресивно і зловживав алкоголем, скоїв злочин під його ж дією. Додав, що буде проведена експертиза, чи немає в нього психічних розладів. Навіть, якщо він має проблеми, все одно понесе покарання.

"Разом з Захаренком залишалося двоє людей, які пили з ним спиртні напої. І першими він убив саме цих двох. Потім, ймовірно, коли його очі були засліплені кров'ю, він вирішив, що необхідно добити і їхніх друзів. Побоюючись, що друзі, прокинувшись, можуть скоїти щодо до нього насильницькі дії. І він почав вбивати всіх інших. Дивом єдиному свідку вдалося врятуватися", - додав Геращенко.

58-річний Анатолій Захаренко із села Новоселиця Попільнянського району на Житомирщині вночі 22 травня розстріляв сімох чоловіків. Ті приїхали відпочивати на його ставок. Разом вечеряли, випивали, посварилися. У розпалі власник схопив рушницю. Опісля викликав поліцію. Захаренка арештували без права на заставу. У суді він казав, що захищався.

Зараз ви читаєте новину «Був засліплений кров'ю: версію підозрюваного у розстрілі 7 військових ставлять під сумнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі