понеділок, 26 березня 2007 16:15

Бушу пригрозили імпічментом

Сенатор-республіканець та один із головних критиків війни в Іраку Чак Хегел заявив, що Конгрес може знайти законні способи протидії надто самостійній політиці Джорджа Буша. Деякі законодавці, за словами Хегела, розглядають усунення президента з посади.

Хегел не говорив про процедуру відчуження президента від посади безпосередньо, але заявив, що деякі законодавці розглядають це як варіант. Буш не повинен ухвалювати рішення всупереч волі суспільства, яке не хоче війни, підкреслив Хегел.

У неділю він заявив, що стурбований тим, як Джордж Буш відкрито ігнорує позицію Конгресу по Іраку. Президент США, не дивлячись на протистояння, має намір направити в зону конфлікту додаткові війська. Хегел сказав, що депутати знайдуть спосіб протидіяти президенту, коли виникне така необхідність.

Тим часом Сенат в понеділок повинен почати дебати з питання виведення військ з Іраку до 31 березня 2008 року. Нагадаємо, у п"ятницю нижня палата Конгресу проголосувала за підтримку закону про виведення військ до осені наступного року. Вимога визначити чіткі терміни виведення військ була включена за вимогою демократів в законопроект про виділення додатково 124 мільярдів доларів на продовження в поточному році операцій в Іраку і Афганістані, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Бушу пригрозили імпічментом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі