четвер, 10 травня 2007 15:51

Буш мав намір розбомбити телестанцію Аль-Джазіра

Співробітник апарату уряду Великобританії Девід Кіф визнаний винним у розголошуванні секретного документа про переговори британського прем"єр-міністра Тоні Блера з президентом США Джорджем Бушем. На цих переговорах, що відбулися в Білому домі в 2004 році, йшлося про війну в Іраку. За словами Кіфа, документ доводить "безумство" Буша. 50-річний Киф визнав, що бачив записку, в якій Буш нібито згадав про можливість завдати бомбового удару по телестанції Al-Jazeera.

Кіф передав секретні відомості на чотирьох сторінках 44-річному Лео О"Коннору, який працював на депутата британського парламенту Ентоні Кларка, одного з противників війни в Іраку. Тим самим Кіф розраховував привернути увагу британської Палати общин до іракської кампанії. Крім того, Кіф сподівався, що документ потім потрапить до рук Джона Керрі, суперника Буша на президентських виборах 2004 року.

О"Коннор заявив, що не збирався оприлюднювати отримані відомості. Він віддав документ Кларку, а той звернувся в поліцію, після чого було почато розслідування. Судові слухання у справі Кифа проходили переважно за зачиненими дверима (за матеріалами NEWSru і Lenta.ru).


Зараз ви читаєте новину «Буш мав намір розбомбити телестанцію Аль-Джазіра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі