понеділок, 26 лютого 2007 17:39

Буряти вимагають заборонити Тимошенко в"їжджати в Росію та ЄС



Центр бурятської культури (Іркутськ) вимагає заборонити Юлії Тимошенко в"їзд до Росії і країн Євросоюзу через її образливі висловлювання на адресу бурятського народу.

Юлія Тимошенко, коментуючи в прямому телеефірі вислови колишнього глави уряду України Юрія Єханурова, який має бурятське коріння, заявила: "Це бурятські казки. Хао-бао знаєте? Набір слів в прямому ефірі".

"Тим самим вона проявила кричущу неповагу до культури бурятського народу. Ми, представники бурятського народу, обурені шовіністичними і образливими висловами українського політика Юлії Тимошенко. Ми вимагаємо від пані Тимошенко публічних вибачень перед бурятами. Інакше ми наполягаємо, щоб політикові, який допускає образливі вислови на адресу одного з народів Російської Федерації, було заборонено в"їзд на територію нашої країни", — сказано в заяві Центру бурятської культури.

У документі також підкреслюється, що "будь-який народ заслуговує пошани, незалежно від його розмірів і масштабів політичного лобі за кордоном". "Ми звертаємося до лідерів Європейського Союзу. Шовіністична поведінка пані Тимошенко демонструє, що країна, де такі політики мають підтримку частини населення, не готова до вступу до Євросоюзу, — говориться в документі. — Ми вимагаємо заборони на в"їзд Юлії Тимошенко в країни Євросоюзу, як діяча, який своєю політичною практикою демонструє відмову від європейських політичних цінностей, до яких, поза сумнівом, відносяться толерантність і пошана до представників інших народів".




Зараз ви читаєте новину «Буряти вимагають заборонити Тимошенко в"їжджати в Росію та ЄС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі