понеділок, 24 квітня 2023 11:01

Буданов сказав, чи є загроза захоплення окупантами Вугледара

Буданов сказав, чи є загроза захоплення окупантами Вугледара
Начальник Головного управління розвідки міноборони України Кирило Буданов оцінив шанси Росії захопити Вугледар. Фото: novynarnia.com

Серйозної загрози захоплення росіянами Вугледара в Донецькій області нині немає. Окупанти вже двічі намагалися захопити це місто.

Але ворогу нічого не вдалося, натомість він поніс там величезні втрати. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник Головного управління розвідки міноборони України Кирило Буданов.

Він нагадав, що загарбники за два місяці знову спробували "взяти" Вугледар, але закінчилося це так само безуспішно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим важливий для Росії Бахмут: Буданов пояснив

"Це максимально показова історія. Вона показова за всіма аспектами – починаючи від того, хто вів там наступ, і закінчуючи тим, до чого вони прийшли", ‒ сказав Буданов.

А на запитання, чи є зараз ознаки того, що армія РФ готує третю спробу такого наступу, він відповів:

"Ви намагаєтесь влізти у військові справи, а це буде трохи зайвим. Чи є там велика загроза захоплення міста? Ні, немає. А подробиці давайте з вами упустимо".

Протягом минулої доби російські загарбники завдали одного ракетного та 46 авіаційних ударів по Україні.

Ворог також здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Про це вранці 24 квітня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Буданов сказав, чи є загроза захоплення окупантами Вугледара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі