неділя, 25 лютого 2007 12:25

Британії загрожують події 11 вересня у США

Велика Британія зіткнулася з терористичною загрозою, яку можна порівняти з терактами 11 вересня 2001 року в США.

Про це пише сьогодні газета The Telegraph.

Виданню вдалося ознайомитися з секретною доповіддю під назвою Міжнародний тероризм у Великій Британії. За даними британських спецслужб, близько 2000 ісламістів, які проживають у країні, планують теракти проти "вразливих цілей" і об"єктів інфраструктури протягом найближчих декількох років.

- Рівень прагнення Аль-Каїди до нападу на Велику Британію і кількість британських екстремістів, готових брати участь у терактах, виявилися навіть вищими, ніж ми вважали раніше, - зізнаються автори доповіді.

Активність терористів 2007 року посилиться, йдеться в документі. Крім того, Аль-Каїда прагнутиме організувати теракти з численними жертвами, можливо, за участю смертників.

Офіційних коментарів в розвідслужбі MI5 або в уряді виданню отримати не вдалося. У серпні 2006 року поліція Великої Британії оголосила про розкриття терористичної змови з метою підірвати 20 пасажирських літаків. З тих пір в британських аеропортах істотно посилилися заходи безпеки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Британії загрожують події 11 вересня у США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі