субота, 12 травня 2007 16:20

Британців закликали "Очистити Русь від всіх неросійських"

Мережа британських магазинів чоловічого одягу Burton вимушена терміново зняти з продажу футболки з ксенофобським гаслом російською мовою, пише в суботу британська газета The Guardian.

За даними видання, футболки компанії Girlaun Print Crew, вартістю 12 фунтів стерлінгів, надійшли в широкий продаж в магазини Burton кілька тижнів тому. На футболці зображений російський геральдичний двоглавий орел, в центрі якого розміщений восьмикінечний старообрядний хрест, а навколо йде напис російською мовою: "Очистимо Русь від всіх неросійських".

Покупці, які були в змозі прочитати і перевести напис, повідомили про її провокаційний зміст керівництву торгової мережі, яке ухвалило рішення негайно вилучити товар зі своїх магазинів. При цьому в прес-службі Burton заявили, що не підозрювали про дійсний сенс кириличного напису.

"Компанія-виробник футболок, з якою ми співробітничаємо вже давно, повідомила, що вільний переклад цієї фрази звучить, як "Гордися Росією". Зрозуміло, якби ми знали її точне значення, товар би ніколи не з"явився в наших магазинах", - заявили в прес-службі торгової мережі.

Проте, пише The Guardian, не дивлячись на заяву керівництва Burton футболки з ксенофобським гаслом в п"ятницю увечері ще можна було вільно замовити через інтернет-магазин компанії. В суботу вранці провокаційний товар з сайту вже був знятий, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Британців закликали "Очистити Русь від всіх неросійських"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі