Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2015 12:55

Бої під Опитним та обстріл Красногорівки з "Градів". Карта РНБО

Автор: mediarnbo.org
 

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу повідомив про ситуацію у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

"На Луганському напрямку ворог вчора порушував режим тиші лише на Бахмутській трасі, зокрема поблизу с. Новотошківське. Бойовики, розташовані у сусідньому с. Голубівське, відкривали вогонь по наших позиціях зі стрілецької зброї та зенітних установок ЗУ-23-2.

Донецький напрямок. Тут тривають ворожі провокації у районі Горлівки. Противник неодноразово застосовував стрілецьку зброю, гранатомети поблизу Зайцевого, Майорська та Новгородського. Бойовики розташовуються у житлових кварталах та, користуючись цим, ведуть вогонь із близької відстані.

Аналогічна ситуація поблизу Донецького аеропорту. Там протягом дня ворог неодноразово провокував наших бійців на ведення вогню у відповідь. При цьому він не застосовував важкого озброєння.

Також учора відбулося 2 бойових зіткнення між силами АТО та ворогом. Це сталося між с. Спартак та Опитне. З нашого боку обійшлося без втрат.

Найбільш гаряче вчора було на ділянці фронту між автодорогами Донецьк - Дніпропетровськ і Донецьк - Запоріжжя. Зокрема, противник двічі застосував реактивні системи залпового вогню "Град", щоразу випускаючи по 2 реактивні снаряди. Цей обстріл вівся не по укріплених позиціях сил АТО, а безпосередньо по населеному пункту Красногорівка. Там же противник застосував міномети калібром 82 мм і випустив 3 міни. Крім цього, на цих рубежах оборони, зокрема у Мар'їнці та Красногорівці, ворог здійснив 10 збройних провокацій, при цьому важке озброєння там не застосовувалося.

На Маріупольському напрямку вчора було спокійно", - розповів Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «Бої під Опитним та обстріл Красногорівки з "Градів". Карта РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути