понеділок, 27 липня 2020 09:32

Боєць полку "Азов" помер після жорстокого побиття

Боєць полку "Азов" помер після жорстокого побиття
У Запоріжжі помер боєць "Азову" Олег Черевко. Фото: azov.org.ua

У Запоріжжі після жорстокого побиття помер військовослужбовець, 29-річний Олег Черевко.

Про це повідомляє пресслужба полку "Азов".

"Вранці 27 липня в реанімації лікарні Запоріжжя від важких травм, отриманих після жорстокого побиття, помер боєць полку "Азов" Олег Черевко з позивним "Смерть", — говориться в повідомленні.

Чоловік служив у лавах зенітного ракетно-артилерійського дивізіону полку, мав звання старшого солдата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Запоріжжі протестували через звільнення під заставу чоловіка, що побив "азовця"

Трагічна подія сталася увечері 21 липня у Запоріжжі, куди Олег прибув на кілька днів у службове відрядження.

"Чекаючи дружину під магазином, азовець не зміг стерпіти нахабну поведінку незнайомого чоловіка, який чіплявся до перехожих дівчат. Наш побратим зробив йому зауваження, за що отримав удар в голову, результатом якого стала важка черепно-мозкова травма, а саме ‒ перелом основи черепа. Три доби лікарі боролися за життя азовця, та, на жаль, вивести його з коми так і не вдалося", — уточнюється в повідомленні.

До "Азову" Олег Черевко прийшов з початку 2018 року. До цього служив у лавах різних підрозділів Збройних сил та Національної гвардії України, мав великий бойовий досвід, здобутий на передовій у період з 2015 до 2018 року.

У 2015-му захищав Широкине, у 2017-му — воював в Авдіївці, провів інші ротації на "нулі".

У 2016 році Олег служив у зенітно-ракетному підрозділі НГУ, де навчився поводитися з цим озброєнням.

"Він присвятив своє життя військовій справі та планував боротися у лавах "Азову" до самої перемоги… Полк "Азов" висловлює слова щирих співчуттів родині та друзям полеглого. Наш підрозділ обіцяє, що не дасть спустити з рук цей злочин нелюду, удар якого вбив нашого побратима. Ми втратили справжнього воїна, патріота, порядного та сміливого чоловіка. Олег Черевко назавжди залишиться у нашій пам'яті", — підкреслили побратими загиблого.

Пізніше глава Запорізької обласної організації "Національний корпус" Максим Зайченко написав на своїй сторінці у Facebook, що підозрюваного суд відпустив під заставу 40 тис. грн. Прокуратура подала апеляцію на дане рішення з вимогою безальтернативного арешту.

"У Запорізькому апеляційному суді разом з побратимами вимагаємо швидкого призначення розгляду. Злочинець повинен сидіти в тюрмі", — заявив активіст.

Прокуратура подала апеляційне оскарження щодо міри запобіжного захисту для нападника на Олега Черевка — безальтернативний арешт.

Олег Черевко зазнав важких травм у Запоріжжі 22 липня — невідомий чоловік побив його через зауваження, щоб не чіплявся до дівчат. Молодика, який побив бійця "Азова", вдалося вирахувати по камерах спостереження. Це раніше судимий 29-річний житель Запоріжжя. Йому загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Боєць полку "Азов" помер після жорстокого побиття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі