неділя, 17 серпня 2014 13:22

Бойовики активно мінують Донбас "інтелектуальними" мінами російського виробництва - прес-центр АТО

Бойовики активно мінують Донбас "інтелектуальними" мінами російського виробництва - прес-центр АТО
Фото: news.bigmir.net

Терористи продовжують активно використовувати заборонені міжнародним законодавством протипіхотні міни російського виробництва.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО у Фейсбук.

Зазначається, що ці міни зааборонені Конвенцією про заборону протипіхотних мін (Оттава, 1997 р.).

"Військовими саперами виявлено та знешкоджено, так звану інтелектуальну протипіхотну міну, яка лише у минулому році була прийнята на озброєння російської армії. Міна після відстрілювання та падіння капсули відстрілює в різні боки дуже тонкі жовтуваті нитки при падінні яких на землі створюються дещо подібне до павутиння. Також вона має чутливі сейсмічні датчики які реагують на рух та кількість людей які повинні зібратися або пройти поруч", - зазначено у повідомленні.

"Як зазначили військові сапери, з даним типом протипіхотних мін вперше ми зіштовхнулися на прикордонній території з Російською федерацією. Даний тип мін встановлюється на невилучання. Її можливо знешкодити лише методом підриву на місті. При цьому терористи мінують об'єкти абсолютно не заважаючи на той факт, що ймовірною жертвою можуть стати цивільні люди і навіть діти", - повідомляють в прес-центрі АТО.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики активно мінують Донбас "інтелектуальними" мінами російського виробництва - прес-центр АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі