середа, 21 лютого 2007 12:54

Блискавка убила в небі китайського парапланериста

Від удару блискавкою загинув досвідчений китайський парапланерист (параглайдер) Хе Чжунпінь, 42 роки. Він під час тренувального польоту в небі над Австралією потрапив у бурю.

Трагедія сталась у штаті Новий Південний Уельс, де група спортсменів готувалася до чемпіонату. Деякі з них знаходилися в повітрі, коли несподівано почався сильний шторм. Потужний вихор підхопив купол параплану і поніс пілота на відстань 75 кілометрів від стартової точки.

Значно більше пощастило його колезі - німецькій парашутистці Єві Віснерске, яка опинилася в аналогічних обставинах. Ураганний вітер із швидкістю 20 метрів на секунду підняв її на висоту більше 9 тисяч метрів.

Навколо були блискавки. В умовах нестачі кисню і дуже низької температури спортсменка на 40 хвилин знепритомніла, отримала обмороження і потрапила під крупний град розміром як апельсин. Прокинувшись на висоті 6900 метрів, Єва змогла спуститися на землю.

Чемпіонат світу з параглайдингу відбудеться у Австралії 24 лютого, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка убила в небі китайського парапланериста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі