субота, 07 грудня 2019 09:58

Білі ведмеді підступили до осель росіян

Білі ведмеді підступили до осель росіян
Білі ведмеді страждають через теплу зиму

Понад 50 білих ведмедів зібралися на околиці села Риркарпій Іультинського району Чукотського автономного округу Росії — через танення льоду в Арктиці тваринам нема куди йти, кажуть екологи.

Про це повідомляє російське представництво Всесвітнього фонду дикої природи.

Причиною незвичайної активності білих ведмедів стали зміни клімату, а саме підвищення температури довкілля, через що не закрижаніла прибережна вода в Арктиці.

56 тварин скупчилися в районі площею у чверть квадратного кілометра біля села Риркарпій. Місцеві мешканці (в селі їх проживає менше тисячі) побоюються, що ведмеді можуть пробратися до осель, тому організували патрулі й поставили загорожі.

"Ми створили точку прикорму із залишків моржів, які ми зібрали вздовж берега. Якщо не буде сильних заморозків, морський лід не утвориться, і ведмеді залишаться на березі", — сказала представниця організації "Ведмежий патруль" Тетяна Міненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З комфортом на м'якому: дикого ведмедя піймали на людській розвазі

За даними Російської метеорологічної служби, до 11 грудня температура в регіоні має знизитися достатньо для того, аби утворився прибережний лід і ведмеді полишили околиці села.

Зараз ви читаєте новину «Білі ведмеді підступили до осель росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі