пʼятниця, 19 червня 2020 13:17

Били кулаками, забрали телефон: продавчиня та власниця магазину напали на журналістку

Били кулаками, забрали телефон: продавчиня та власниця магазину напали на журналістку
У Дніпрі напали на журналістку під час роботи. Фото: скриншот із відео

У Дніпрі напали на журналістку телеканалу "Відкритий" Христину Малікову.

Як повідомляють на сайті каналу, дівчина отримала редакційне завдання зняти на відео роботу продуктових магазинів в умовах карантину.

Журналістка прийшла до найближчого до редакції магазину "Асорті" на вул. Старокозацькій. Була в масці, представилася журналістом і стала знімати на телефон численні порушення карантинних норм. Зокрема, не накриту готову продукцію, відсутність у продавців та відвідувачів засобів захисту.

У відповідь продавчиня накинулася на Христину з кулаками, до неї долучилася власниця закладу. У журналістки забрали телефон і видалили зняте відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столичні заклади перевірили на дотримання карантину — є порушення

"На моє запитання "чому ви без засобів захисту, якщо в країні карантин?" продавчиня наділа маску і почала поводити себе агресивно. Вибігла власниця магазину і почала бити мене по руках, щоб забрати телефон. Ще хтось вийшов з-за прилавка та схопив мене за комір. У підсумку в мене відібрали стільниковий. Потім господиня забігла в службове приміщення і видалила відео", — розповіла постраждала.

"Зараз вирішується питання про внесення зафіксованого правопорушення до Єдиного реєстру досудових справ. Слідство буде розбиратися в події", — уточнила прессекретарка Нацполіції Дніпропетровщини Аліна Стадник.

Власниця магазину пояснила свою поведінку тим, що "Асорті" — приватне підприємство і знімати тут нібито заборонено.

"Крім того, що господиня порушила закон про перешкоджання журналістській діяльності, в магазині порушили карантинні заходи. Власниця продуктового повинна відповідати за скоєне", — заявив адвокат потерпілої Малікової В'ячеслав Кошовий.

За перешкоджання журналістській діяльності передбачено штраф або позбавлення волі на строк до 3 років. Штраф за порушення карантинних заходів — від 17 до 34 тис. грн.

Хмельницький міський районний суд призупинив провадження щодо порушення президентом Володимиром Зеленським карантину.

Зараз ви читаєте новину «Били кулаками, забрали телефон: продавчиня та власниця магазину напали на журналістку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі