понеділок, 05 березня 2012 13:06

Бійня в Ємені з бойовиками "Аль-Каїди": загинули більше 100 осіб

Бійня в Ємені з бойовиками "Аль-Каїди": загинули більше 100 осіб

В Ємені в бою поблизу столиці провінції Аб'ян, міста Зінджібар, в неділю загинули 78 військовослужбовців і 25 бойовиків "Аль-Каїди". Такі дані навело сьогодні джерело в збройних силах країни.

За його даними, з обох сторін конфлікту багато поранених, проте навіть приблизну їх число не відомо, пише РБК.

Як повідомляє Yтро.ru, атаки зазнала військова база на заході адміністративного центру провінції Аб'ян - місто Зінджібар. Напад здійснили бойовики угруповання, пов'язаного з "Аль-Каїдою". Для відновлення контролю над базою урядові війська задіяли артилерію й авіацію.

Представники влади зазначають, що атаки спрямовані на дестабілізацію ситуації після дострокового обрання нового президента Абд Раббо Мансура Хаді, церемонія інавгурації якого пройшла 27 лютого 2012 року.

Нагадаємо, раніше, 25 лютого, біля президентського палацу на півдні Ємену стався вибух. В результаті теракту загинули щонайменше 26 людей, ще кілька десятків отримали поранення.

Відзначимо, в січні 2011 р. в Ємені слідом за Тунісом та Єгиптом спалахнули масові заворушення.

Зараз ви читаєте новину «Бійня в Ємені з бойовиками "Аль-Каїди": загинули більше 100 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі