середа, 16 квітня 2014 16:51

Бійців "Альфи" в Слов'янську розстріляла російська диверсійна група — СБУ

Бійців "Альфи" в Слов'янську розстріляла російська диверсійна група — СБУ
Фото: tsn.ua

Збройний напад на співробітників спецпідрозділу "Альфа" Служби безпеки України в Слов'янську Донецької області здійснила російська розвідувально-диверсійна група під командуванням офіцера спецназу Головного розвідувального управління Генштабу збройних сил Російської Федерації Ігоря Стрєлкова.

"Перед прибуттям в Україну Стрєлков виїжджав до Москви, де отримував інструктажі з приводу характеру діяльності на території України. Встановлено, що члени розвідувально-диверсійної групи в складі більше 30 осіб під командуванням Стрєлкова здійснили збройний напад на співробітників СБУ, під час якого загинув 1 працівник СБУ і троє були поранені", - сказав один з керівників департаменту контррозвідки Віталій Найда в середу на брифінгу в Києві.

"Головною метою дій спецпідрозділів на території України є максимальна дестабілізація ситуації", - зазначив він.

За словами Найди, ще з листопада минулого року українська контррозвідка отримувала інформацію про наміри російської сторони дестабілізувати ситуацію в Україні з використанням підрозділів Чорноморського флоту РФ. "Ця інформація доповідалася колишньому керівництву Служби безпеки України, але злочинним шляхом ця інформація ігнорувалася", - зазначив він.

Найда розповів, що з початку військової інтервенції українська контррозвідка припинила діяльність близько 40 кадрових співробітників російських спецслужб, а також завербованих ними агентурних джерел - як росіян, так і громадян України.

Він також нагадав, що за статтею "державна зрада" розслідується 5 кримінальних справ, інші розслідуються кримінальні провадження за статтею "шпигунство", "незаконне поводження зі зброєю", а також за статтею про масові заворушення.

Як повідомлялося, 15 квітня СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом організації Стрєлковим навмисного вбивства і вчинення дій на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності України, проведення диверсійно-підривної діяльності, а також організації масових заворушень на території східних регіонів нашої держави.

Зараз ви читаєте новину «Бійців "Альфи" в Слов'янську розстріляла російська диверсійна група — СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі