пʼятниця, 18 вересня 2020 19:19

Банда викрадала людей за штучні борги

Банда викрадала людей за штучні борги
Запорізькі правоохоронці затримали банду, що викрадала людей через вигадані борги. Фото: СБУ

18 вересня у Пологах Запорізької області затримали банду, що викрадала людей через вигадані борги.

Затримані – 4 раніше судимих за тяжкі злочини жителів Пологівського району. Про це повідомили у пресцентрі УСБУ в Запорізькій області.

Бандити вимагали у місцевого жителя 420 тис. грн. Він був не єдиним, кого тероризували зловмисники. Угрупування "спеціалізувалося" на провокаціях штучних побутових конфліктів, у "винуватців" яких потім вимагали гроші. Не гребували бандити навіть викраданням "боржників", розповів прес-офіцер УСБУ в Запорізькій області Сергій Левченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Давай гроші, або пристрелимо" - банду вимагачів затримали на гарячому

"Погрожуючи фізичною розправою та знищенням майна, вимагали гроші з громадян за вирішення інциденту. У разі несплати, застосовували до потерпілих психологічний тиск, погрожували насильством та фізичною розправою, а в окремих випадках викрадали "боржників", – розповів пресофіцер.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

На Закарпатті затримали банду, учасників якої підозрюють у причетності до скоєння тяжких злочинів на території області. Зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації, за вирішення яких вимагали у громадян гроші. Один учасник організованого злочинного угруповання є депутатом Свалявської райради.

Зараз ви читаєте новину «Банда викрадала людей за штучні борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі