середа, 15 березня 2017 11:50

Банда поліцейських "віджимала" квартири у столиці

Банда поліцейських "віджимала" квартири у столиці
У столиці затримано злочинну групу з числа працівників поліції та цивільних осіб. Фото - Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції

Злочинне угруповання, до складу якого входили чинні поліцейські, затримали у Києві. Вони займалися різного роду шахрайствами та розбійними нападами. Жертви змовників - самотні літні люди та заможні бізнесмени. Про злочинну діяльність групи стало відомо торік.

Про це повідомляє речник департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Олеся Орлова.

"До складу угруповання входили 32-річний майор поліції, співробітник чергової частини столичної поліції, 21-річна співробітниця тієї самої частини і 27-річний капітан поліції, який обіймав посаду начальника одного із секторів Печерського управління поліції. Він же був і організатором шахрайських схем заволодіння квартирами киян. Також одним з організаторів різних афер був 30-річний дрібний наркоторговець з Троєщини. Головним фігурантом виступав 35-річний приватний детектив, який отримував від клієнтів замовлення різного роду: від візуального спостереження за суб'єктом до залякування, вимагання, побиття та підпалів", - розповідає Орлова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцейські ліквідували небезпечну банду

Поплічників знаходили серед чинних і колишніх поліцейських. Підробкою документів і печаток займався 59-річний житель Києва. За допомогою підроблених документів зловмисники привласнили 2 чужих квартири.

"Про смерть жінки в Печерському районі Києва злочинці дізналися через отримане на "102" повідомлення. Перевіривши по базі, що покійна не має рідних, вони виготовили договір дарування, оформили документи про власність квартири на підставну особу. Так само отримали інформацію про чоловіка, який вважався зниклим безвісти. Зламали двері в його квартиру і змінили замки. Серед заваленої речами квартири знайшли муміфіковане тіло власника", - додає Орлова.

Завдяки "липовим" документам отримали кілька банківських кредитів. Крім того, доведені факти залякування та побиття бізнесменів "на замовлення".

Шестеро головних учасників банди та 50-річну замовницю злочину затримано. Співробітникові чергової частини суд обрав запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави; для його поплічника з Печерського управління можлива застава у розмірі 2 млн грн. Іншим затриманим також обрано міри запобіжного заходу: взяття під варту та цілодобові домашні арешти.

Викрили оперуповноваженого одного з районних управлінь Нацполіції в Києві та двох екс-міліціонерів, які організували схему вимагання грошей за непритягнення до кримінальної відповідальності.

Зараз ви читаєте новину «Банда поліцейських "віджимала" квартири у столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі