вівторок, 07 березня 2023 09:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Австрійський міністр сказав, які думки про мир в Україні можуть бути небезпечними

Австрійський міністр сказав, які думки про мир в Україні можуть бути небезпечними
Міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг висловився про переговори з РФ. Фото: dw.com

Розмови про те, що Україна могла б поступитися частиною своєї території в обмін на мир, є небезпечними, вважає міністр закордонних справ Австрії Александер Шалленберг.

Водночас він не бачить нічого поганого в тому, що в Європі існують різні думки щодо того, як досягти миру в Україні. Про це австрійський міністр сказав в інтерв'ю Der Standard.

"Те, що ми можемо вільно дискутувати – це те, що характеризує плюралістичні демократії і відрізняє нас від Володимира Путіна та його системи. Ми не повинні робити помилку, вдаючи, що дозволена лише одна думка", – сказав Шалленберг.

Він сподівається, що колись виникне ситуація, в якій буде місце для дипломатії. Але поки такої немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дуда зробив нову заяву про війну в Україні

"Росія дивиться на поле бою, щоб приймати рішення, і було б дуже небезпечно говорити, що Україна повинна відмовитися від певних частин своєї території заради миру. Для мене абсолютно зрозуміло одне: не може бути ніякого рішення щодо України без України", – наголосив Шалленберг.

Австрійський міністр вкотре підкреслив, що виступає проти заборони в'їзду до Європи для всіх росіян. Він також виправдовує рішення дозволити російській делегації в'їзд на зустріч ОБСЄ.

"Щоб не було жодних сумнівів: ми беззастережно підтримуємо Україну в боротьбі за відновлення її територіального суверенітету та цілісності. Росія брутально порушує всі основоположні принципи Статуту ООН. Але ми не повинні рубати всі мости, всі канали діалогу, і коли прийде час, нам також знадобляться майданчики для переговорів, такі як Організація з безпеки і співробітництва в Європі", – зазначив Шалленберг.

Відповідальність за припинення війни в Україні залишається на президенті РФ Володимирі Путіні. Водночас війна зайшла в глухий кут, який завдає величезної шкоди Україні. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Росія бреше, коли нібито демонструє свою "відкритість" для початку переговорів щодо закінчення війни в Україні. Насправді ж в Кремлі не мають наміру закінчити війну, яку самі ж і почали. Такі дані розвідки опублікували на офіційному Twitter-акаунті Збройних сил Канади.

Зараз ви читаєте новину «Австрійський міністр сказав, які думки про мир в Україні можуть бути небезпечними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі