субота, 26 вересня 2020 22:50

Авіакатастрофа АН-26: голова Харківської ОДА назвав причину трагедії

Авіакатастрофа АН-26: голова Харківської ОДА назвав причину трагедії
Чиновник вже звернувся до ДБР та військової прокуратури, щоб взяли на особливий контроль дану версію та відпрацювали. Фото з відкритих джерел

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер заявив, що люди, які відповідали за посадку літака Ан-26, відповіли пілоту, який запросив посадку лише через хвилину, надавши пріоритет іншому борту.

"За моєю інформацією з моменту, коли пілот запросив посадку, люди відповідальні за цю посадку відповіли лише через хвилину. Нібито це відбулося через те що посадили інший борт, але при цьому повертаємося до інформації, що було зрозуміло та відомо про те що один із моторів вже не працював", - розповів Кучер під час брифінгу, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофу АН-26 показали з висоти пташиного польоту

Кучер наголосив, що потрібно з'ясувати яким чином віддавався пріоритет борту який пропустили.

"Для мене це є важливим моментом, я ще раз акцентую увагу, що правоохоронці повинні негайно відпрацювати цю версію...Останнє слово повинно бути за слідством та відповідною комісією, проте цей момент є ключовим та стратегічним для оборонної спроможності нагої держави", - зазначив чиновник.

Він наголосив, що вже звернувся до ДБР та військової прокуратури, щоб взяли на особливий контроль дану версію та відпрацювали.

25 вересня о 20:50 поблизу міста Чугуїв, на відстані близько 2 км до військового аеропорту, сталося падіння літака АН-26 ЗС України військової частини А 4104 з подальшим загоранням. У літаку перебували військові льотчики та курсанти Університету повітряних сил імені І. Кожедуба. Всього на борту було 27 осіб. Вижив тільки один.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа АН-26: голова Харківської ОДА назвав причину трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі