понеділок, 20 квітня 2020 12:45

Аваков оголосив антидиверсійну операцію проти підпалів

Аваков оголосив антидиверсійну операцію проти підпалів
Аваков розповів, як в Україні боряться з паліями. Фото: mvs.gov.ua

Міністерство внутрушніх справ України створило спеціальну групу з протидії підпалам.

Наразі Нацгвардія почала антидиверсійну операцію в лісі. Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив у Facebook.

За словами Авакова, під час вечірнього моніторингового обльоту в Чорнобильській зоні виявили 4 "феномена" на площі близько 100 м. Він опублікував фото палаючого вогнища в лісі. Міністр зазначив, що ці осередки вдалося швидко згасити.

"Звичайно, поліція вже займається цим та іншими інцидентами. Створив спеціальну групу МВС, Нацгвардія почала антидиверсійну операцію в лісі", - розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирщина у вогні. Востаннє такі пожежі були 24 роки тому

Аваков наголосив, що через суху зиму країна стала вразливою до пожеж.

"Дивовижно суха зима – рівень води в екосистемі пішов вниз на 1.5-2 метра. Лісова, особливо хвойна підстилка легко вразлива для пожежі. Висохли торфовища і це – особлива проблема.

І все це, звичайно, можливість для негідників і провокаторів. Хтось хоче зіпсувати життя в країні, хтось заховати вогнем свої брудні справи. Ми це дуже ясно все розуміємо. І миритися не маємо наміру – і вживаємо заходів. Прошу всіх, хто володіє будь-якою інформацією – зателефонуйте в поліцію", - підкреслив міністр.

Аваков пообіцяв, що винні в підпалах точно попадуться і штрафом не відбудуться.

Рятувальники продовжують гасити лісові пожежі на Житомирщині. Це відбувається довго, бо рятувальники не можуть дістатися до окремих осередків вогню через сильну захаращеність лісових масивів та відсутність доріг.

Зараз ви читаєте новину «Аваков оголосив антидиверсійну операцію проти підпалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі