вівторок, 23 лютого 2021 12:13

"Аваков — чорт" - під судом в Одесі почався протест

"Аваков — чорт" - під судом в Одесі почався протест
Громадських активістів Сергія Стерненка та Руслана Демчука засудили до 7 років в'язниці. Під судом почалися протести. Фото: 048.ua

Під Приморським райсудом Одеси почалися протести, горять фаєри. Люди скандують "Ганьба", "Аваков — чорт", "Куди дзвонити, коли поліція вбиває?" і "Свободу Стерненку". Поліція оточила суд з усіх боків.

Так люди реагують на вирок громадським активістам Сергію Стерненку й Руслану Демчуку. Їх визнали винними у викраденні людини за попередньою змовою осіб та незаконному зберіганні зброї. До оскарження вироку обрали запобіжний захід тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таке враження, що вирок писали мусора" - Стерненко про події в суді

Серед обґрунтувань рішення суддя назвав те, що Стерненко "негативно ставиться" до партії, до якої належав викрадений. Ідеться про партію "Довіряй справам" мера Одеси Геннадія Труханова.

Стерненко назвав вирок "продиктованим Офісом генерального прокурора". Активісти зустріли рішення суду вигуками "Ганьба".

Стерненку й Демчуку вдягли кайданки в залі суду і повезли до ізолятора.

Активісти під судом спочатку не випускали автозак.

Стерненка й Демчука визнали винним у викраденні людини 2015 року. Йдеться про члена партії "Довіряй ділам" одеського мера Геннадія Труханова Сергія Щербіча. Його начебто викрали з метою заволодіти його коштами — 300 грн. А сама справа ґрунтувалась лише на свідченнях Щербіча. Обом дали 7 років колонії з конфіскацією частини майна. Адвокати готують апеляцію.

Зараз ви читаєте новину «"Аваков — чорт" - під судом в Одесі почався протест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі