четвер, 13 грудня 2012 16:40

Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка

Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка
Сирійська армія з Дамаска випустила по бунтівниках на півночі кілька балістичних ракет. Фото: a-1575-1.narod.ru

Вибух прогримів у місті Катана за 25 кілометрів на південний захід від столиці Сирії - Дамаска. В автомобілі спрацювала бомба, внаслідок чого загинули 16 людей, ще 25 поранено, з-поміж них є діти і жінки.

Катана - одне з міст, де облаштувалися противники режиму президента Сирії Башара Асада, і воно не раз зазнавало атак з боку урядових військ. Зауважмо, що напад на Катану стався наступного дня після того, як на форумі в Марокко так звана Група друзів Сирії, що об'єднує 100 західних і арабських країн, визнала легітимність Національної коаліції опозиційних і революційних сил Сирії (НКОРС).

Підтримали противників Башара Асада Франція, Великобританія, Туреччина, шість держав Перської затоки - Саудівська Аравія, Бахрейн, ОАЕ, Оман, Катар і Кувейт і більшість країн, що входять до складу Ліги арабських держав. Ще раніше таке рішення ухвалили США, хоч у Вашингтоні оголосили, що не збираються постачати зброю повстанцям, що ведуть боротьбу з режимом Асада.

Реакція у відповідь з боку влади Сирії могла бути викликана і терактом, який у середу влаштували повстанці біля будівлі Міністерства внутрішніх справ Сирії в Дамаску. Спочатку біля одного зі входів на територію комплексу підірвали замінований автомобіль, а потім вулицю поряд з правоохоронним відомством обстріляли з мінометів. Жертвами атаки стали семеро осіб, 50 постраждали, зокрема єгипетський дипломат.

Тимчасом, за даними джерела в адміністрації президента США, сирійська армія з Дамаска випустила по бунтівниках на півночі кілька балістичних ракет малої дальності, пише The New York Times. Це вперше за весь час озброєного протистояння в Сирії, коли американською розвідкою був зафіксований випадок застосування такого типу зброї. Це свідчить про "значну ескалацію" конфлікту, а також про дедалі більший відчай Асада, вважають у Вашингтоні.

Зараз ви читаєте новину «Асад почав відстрілюватися балістичними ракетами радянського зразка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі