неділя, 05 березня 2023 18:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Артилерія ЗСУ знищила пункти управління росіян, авіація "досипала" з неба

Артилерія ЗСУ знищила пункти управління росіян, авіація "досипала" з неба
Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління противника. Фото: Генштаб ЗСУ

Українські захисники продовжують знищувати російських загарбників та ворожу техніку.

Зокрема, авіація Сил оборони за добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. А підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління противника. Про це увечері 5 березня повідомив Генштаб ЗСУ.

Російська Федерація основні зусилля зосереджує на веденні наступальних дій на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лейтенант Нацгвардії розповів, яка насправді ситуація у Бахмуті

Ворог й надалі порушує норми міжнародного гуманітарного права, продовжує завдавати ударів, здійснювати артилерійські обстріли цивільних об'єктів та будинків мирного населення, намагається знищити критичну інфраструктуру нашої країни.

"Протягом поточної доби противник завдав 23 авіаційних та чотири ракетних удари. Здійснив понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза ракетних ударів ворога залишається високоймовірною по всій території України", – повідомили у Генштабі.

Запеклі бої тривають на Луганщині. Там російські загарбники намагаються наступати на лінії Сватове-Кремінна.

Але ці спроби, ймовірно, досягають своєї кульмінації. Російська пропаганда вже готується до новин про втрату РФ ініціативи. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), публікуючи свіжі карти бойових дій в Україні.

Також російські війська 4 березня продовжували спроби оточити Бахмут. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки на сам Бахмут.

Зараз ви читаєте новину «Артилерія ЗСУ знищила пункти управління росіян, авіація "досипала" з неба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі