субота, 26 березня 2011 00:36

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японська мафія передала постраждалим співвітчизникам ковдр та їжі на 500 тис дол

Японська мафія передала постраждалим співвітчизникам ковдр та їжі на 500 тис дол

Японська мафія якудза надає активну допомогу жертвам землетрусу, що стався два тижні тому. З префектур Токіо і Кобе відправлені колони вантажівок з гуманітарним вантажем.

Знедолені японці отримають їжу, воду, ковдри, закуплені на кошти якудз. Всі ці вантажі направлены на північний схід країни, де 11 березня відбулися масштабні руйнування через підземны поштовхи, що призвело до цунамі. Число загиблих і зниклих безвісти досягає щонайменше 27 тисяч осіб.

Всього якудзи відправили близько 70 вантажівок з гуманітарними вантажами загальною вартістю понад 500 тисяч доларів, запевнив експерт Джейк Аделштайн з Токіо. Він вже написав дві книги, присвячених японським злочинним синдикатам.

Зазначимо, що традиційними джерелами доходів якудзи залишається такий злочинний бізнес як вимагання, азартні ігри, торгівля порнографією і проституція. Також японська мафія славиться багатими традиціями татуажу - гангстери зазвичай покривають наколками практично все тіло.

Відзначимо, що в 1995 році якудзи теж брали участь у рятувальній операції після землетрусу в Кобе. Тоді вони теж подекуди діяли навіть ефективніше і швидше, ніж професійні рятувальники.

Втім, скептики шукають причини дивної поведінки якудзів в іншій площині. На їхню думку, для мафіозі:  "якщо вони допомагають громадянам, то навіть поліцейським буде нелегко сказати про них щось погане", -  резюмував журналіст Томохіко Судзукі, який теж написав кілька книг про кримінальний світ.

Зараз ви читаєте новину «Японська мафія передала постраждалим співвітчизникам ковдр та їжі на 500 тис дол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі