пʼятниця, 25 березня 2011 12:45

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Японців почали ховати в братських могилах всупереч релігії
14

Фото: Фото: Reuters

У постраждалих від стихійного лиха районах Японії не вистачає палива для крематоріїв. Уряд дав вказівку "максимально гнучко" підходити до похорону загиблих, зокрема використовувати не прийняте в країні поховання в землі.

Про таке рішення повідомив на прес-конференції в Токіо генеральний секретар кабінету міністрів Юкіо Едано.

"Ми дали вказівку підходити до цього максимально гнучко залежно від ситуації. Якщо будуть потрібні додаткові заходи, ми подумаємо навіть про зміну законодавства", - сказав він.

У постраждалих районах через нестачу палива не працюють багато крематоріїв. Це створює санітарні проблеми, оскільки число нормально обладнаних моргів також обмежене. У цих умовах влада найбільш постраждалої префектури Міягі вже дозволили поховання в землі. Це не прийнято в Японії, де поширений буддистський обряд кремації. Поховання в землі в країні раніше використовувалося дуже рідко, переважно при похованні жерців національної релігії синто.

Рішення про дозвіл такого обряду ухвалює, за законом, місцева влада. У низці міст і сіл поховання в землі заборонено.

Зазначимо, що місця для поховань в Японії обмаль: 127-мільйонне населення країни проживає на території площею лише 378 тис. квадратних кілометрів. Для порівняння, на території України, загальна площа якої становить 603 тис. квадратних кілометрів, живуть понад 45 млн людей.

Нагадаємо, за останніми даними, число загиблих і зниклих безвісти в результаті руйнівного землетрусу в Японії та наступного цунамі перевищило 27 тисяч осіб.

Зараз ви читаєте новину «Японців почали ховати в братських могилах всупереч релігії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі