четвер, 18 листопада 2021 17:03

Антивакцинатора Стахіва арештували з мільйонною заставою (ВІДЕО, ФОТО)
12

Під судом зібралося понад сотня прихильників антивакцинатора Остапа Стахів
Фото: Валерій Шмаков
Між прихильниками Стахіва та “Нацкорпусом” поліцейські утворили живий кордон
У Львові обрали запобіжний захід для антивакцинатора Остапа Стахіва
“Нацкорпус” прийшов вимагати посадити Остапа Стахіва
Під судом зібралося понад сотня прихильників антивакцинатора Остапа Стахів

У четвер, 18 листопада, у Львові обрали запобіжний захід антивакцинатору Остапу Стахіву – тримання під вартою 60 діб з альтернативою застави у розмірі 998,8 тис. грн.

Уранці біля Галицького райсуду зібралися прихильники та опоненти підозрюваного. На місці працювали правоохоронці.

Судове засідання розпочалося о 13:10. У перерві Стахів розповів, що вчора не з'явився на суд, бо був на лікуванні у лікарні на Закарпатті. Звідти його доправили до суду.

"Вони прийшли, просто мене скрутили й з лікарні винесли. У мене один із клапанів серця не працює, я можу в будь-який момент померти", – сказав Стахів.

Стверджує, що він лікувався на Закарпатті через недовіру до лікарів на Львівщині, оскільки служба безпеки саме Львівської області завела на нього справу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Америкоси, запроданці!" - як антивакцинатори відстоювали свого лідера під судом

Під судом зібралася понад сотня прихильників Стахіва та декілька десятків активістів "Нацкорпусу". Живий кордон між ними утворили поліцейські в захисних обладунках. Група підтримки Стахіва скандувала "Остапу волю!" а також включали в колонках пісні "Молитва за Україну" та "Нас кинули" Скрябіна. Представники "Нацкорпусу" у свою чергу скандували "Ні п'ятій колоні!" та "Феесбешну шльондру за грати!".

"Ми прийшли сюди щоб запобігати провокаціям і простежити, щоб ці клоуни не влаштували тут якийсь цирк. Наша позиція така, що Остап Стахів — це негідник, який спекулював на болючій темі у важкі для країни часи. Використовуючи це в інтересах держави-агресора, від якої, очевидно, отримував чималі кошти. Це цинічний і безпринципний персонаж. У нас є інформація, що сюди завезли проросійських активістів із півдня України. Вчора тут був Кирило Стремоусов — сепаратист із Херсонщини. Рух на підтримку Стахіва карикатурний і інспірований ззовні", - сказав Gazeta.ua речник західного терену "Національного корпусу" Назар Косенко.

На вході до суду виникла штовханина з поліцейськими, коли дехто з прихильників Стахіва намагався потрапити до будівлі. Засідання було закритим.

"Сьогодні я прийшла не стільки за Остапа, як донести свою думку хлопцям з "Нацкорпусу". Ці діти не розуміють, за що вони стоять. Втрачають свою ідентичність. Якщо ми сьогодні втратим себе, завтра буде пізно. Ми стоїмо тут за права людини, за себе і за цих хлопців. Бог нам дав вільну волю. Це моя справа, чи буду я вакцинуватися. Якщо нам говорять — або ти вколешся, або втратиш роботу, то це не є добровільно. Або коли без прививки не пускають на гемодіаліз", - говорить прихильниця Стахіва Уляна.

17 листопада суд не обрав Остапу Стахіву запобіжний захід. Він не з'явився на засідання, його інтереси представляли адвокати. За їхніми словами, він перебував на лікуванні.

16 листопада у квартирі Стахіва працівники СБУ провели обшук та вручили підозру. У відомстві заявили, що мережа Стахіва намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі.

Члени спільноти закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, у них були російські куратори.

Зараз ви читаєте новину «Антивакцинатора Стахіва арештували з мільйонною заставою (ВІДЕО, ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі