четвер, 15 березня 2007 11:00

Американські кардіологи прооперували мозок: російський хлопчик в комі

Російський школяр Давід Курбанов, якому в лікарні Оклахома-сіті, США зробили безкоштовну операцію з видалення пухлини мозку, вже ніколи не вийде з коми, стверджують медики. Його батько арештовали за напад на медсестру після повідомлення про зупинку серця у сина. Батьки впевнені, що хлопчика можна врятувати, і винуватять медиків в халатності.

Оперувати 16-річного Давіда Курбанова повинні були в одній з провідних клінік Росії - НДІ нейрохірургії імені Бурденко. Там його обстежували і направили на безкоштовну операцію. Але операцію в Росії провести не вийшло.

Лікувати сина в Америці Сабіта Курбанова умовив в Москві американський місіонер Майкл Холефілд з Південної баптистської церкви. До цієї ж церкви належить і хірург, що робив операцію. Оперувати він погодився безкоштовно в обмін на зйомки в рекламному ролику. Російські лікарі попередили: можливість післяопераційних ускладнень існує, але американська сторона заявила про 100-процентну гарантію успіху.

Батьки Курбанова стверджують, що кома стала наслідком непрофесіоналізму лікарів. До того ж виявилось, що ця лікарня взагалі не повинна була приймати пацієнта для нейрохірургічної операції, оскільки спеціалізується на кардіології.

У американській лікарні почалося незалежне розслідування дій лікарів. Якщо помилки будуть знайдені і провина доведена, проти клініки може бути висунутий багатомільйонний позов (за матеріалами Associated Press, Газета.ru).

Зараз ви читаєте новину «Американські кардіологи прооперували мозок: російський хлопчик в комі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі