субота, 18 травня 2013 02:00

Активістку "Фронту змін" викинули з поїзда на Київ

17 травня , приблизно в 18.00, 27-річну жительку Маріуполя Лідію Сергєєву на очах у працівників міліції викинули з київського поїзда. Дівчину зіштовхнули з підніжки двоє невідомих чоловіків років 30. Лідія Сергєєва - активістка "Фронту змін", вона збиралася взяти участь у завтрашньому мітингу опозиції "Вставай, Україно!". Поїзд не встиг набрати швидкість, тому постраждала отримала не тяжкі травми. У дівчини "зчесана" шкіра на спині, забиття ребер і, як розповіла сама Лілія - ??"невеличка дірочка на тімені".

Про подію Gazeta.ua дізналася від самої постраждалої.

Ось розповідь Лідії Сергєєвої:

- Їхала в потязі Маріуполь-Київ, вагон 4, місце 46, поїзд 084. Вагонами ходили троє міліціонерів. Ми ще не від'їхали від Маріуполя, а вже висадили двох із мого вагона - я їх не знаю: може, просто не сподобалися обличчя. Я їхала одна. У міліціонерів був рукописний список, за яким вони перевіряли пасажирів. "Чиє 46 -те?", - запитав провідник, я позначила свою присутність. Провідник каже: "Сергєєва", і дивиться на міліціонера. Зупинка в Волновасі, і раптом на весь вагон знову оголошують моє прізвище. Я кажу: "Ну, я Сергєєва". Підходять двоє - чорні брюки і футболки чорні. "Пройдемо з нами, беріть речі і документи, все пояснимо". Не знаю - навіщо пішла. Напевно, тому, що це відбувалося на очах у міліції. Розгубилася - таке зі мною вперше. Вийшла в тамбур, а поїзд вже рушив. І провідник пройшов за мною - прямо в тамбурі мені вручив квиток в руку. Один чоловік йшов попереду і встиг вийти, а другий ішов за мною. Я вперлася - поїзд адже вже йде, а той, другий прямо взяв мене за одяг розгорнув спиною до відкритої двері і давай виштовхувати. Я трималася скільки могла, руки були зайняті рюкзаком. Дати відсіч не могла, він мене виштовхнув. Спиною впала на перон, а той що штовхнув - впав на мене зверху. З вікна станції це помітили і одразу викликали "швидку". У мене з тім'яної частини ліворуч текла кров. До цих пір не розумію причину - я сиділа, не пила, не курила, тихо слухала плеєр. Думаю, провідник і міліція були в змові - не випадково ж і двері у рухомого потягу виявилася відкрита.

У шоці дівчина навіть не помітила, як дременули незнайомці, завдяки яким вона опинилася на пероні.
Першу медичну допомогу Лідії надали в залізничній лікарні Волновахи. Зробили рентген голови і ребер, перевірили постраждалу на алкоголь. Від госпіталізації вона відмовилася і зараз перебуває вдома, в Маріуполі.

Активістка зафіксувала травми і написала заяву в міліцію.

Зараз ви читаєте новину «Активістку "Фронту змін" викинули з поїзда на Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

160

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі